, Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

search icon search icon

Κομισιόν: Επόμενο στάδιο για την Ελλάδα η αξιολόγηση της τρόικας

komision1

To επόμενο σημαντικό βήμα για την Ελλάδα είναι η αξιολόγηση της τρόικας το φθινόπωρο, δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν, σημειώνοντας πως στο Eurogroup του Ιουλίου δεν έγινε συζήτηση για νέα βοήθεια στην Ελλάδα.

«Καμία συζήτηση δεν πραγματοποιήθηκε στο Eurogroup του Ιουλίου για νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Σαντάλ Χιουγκ, κληθείσα να σχολιάσει τις δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών περί νέας βοήθειας στη χώρα μας.

Η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χιουγκ τόνισε ότι η εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος προχωρά με συνεκτικότητα και αποτελεσματικότητα, σημειώνοντας ότι στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε η αξιολόγηση της τρόικας πριν από μερικές εβδομάδες.

«Οι ελληνικές αρχές καταβάλλουν σημαντικές προσπάθειες για να εξυγιάνουν την οικονομία, για να βάλουν σε βιώσιμη τροχιά τα δημοσιονομικά στοιχεία της χώρας και για να υλοποιήσουν σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα τονώσουν την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας», είπε, υπενθυμίζοντας ότι τον περασμένο Ιούλιο, το Eurogroup συνεχάρη τις ελληνικές αρχές για την υλοποίηση πολλών μεταρρυθμίσεων. Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Σόιμπλε για νέα βοήθεια, η εκπρόσωπος της Επιτροπής παρέπεμψε σε προηγούμενα ανακοινωθέντα του Eurogroup, και κυρίως σε αυτό του Νοεμβρίου του 2012, όπου αναφέρεται, όπως σημείωσε η κ. Χιούγκ, ξεκάθαρα υπό ποιές προϋποθέσεις μπορεί να υπάρξει νέα βοήθεια προς την Ελλάδα.

Όσον αφορά τις δηλώσεις του Όλι Ρεν, η ίδια εκπρόσωπος, εξήγησε ότι ο Επίτροπος Οικονομίας αναφέρθηκε στις διάφορες επιλογές που υπάρχουν, προκειμένου να ελαφρυνθεί το δημόσιο χρέος μίας χώρας. «Ο Επίτροπος Ρεν σημείωσε, ειδικότερα, τη δυνατότητα επιμήκυνσης της ωρίμασης των δανείων, κάτι το οποίο έγινε στο παρελθόν στην περίπτωση της Ελλάδας» είπε.

Σημειώνεται πως ο κ. Σόιμπλε διέβλεψε χθες την ανάγκη χορήγησης τρίτου προγράμματος στήριξης στην Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα απέκλεισε την προοπτική νέου κουρέματος.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.