, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Απαγόρευση κυκλοφορίας στο δάσος του Σέιχ Σου

seix-sou-forest-008

Tην απαγόρευση κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων οχημάτων κάθε είδους στο περιαστικό δάσος Σέιχ Σου αποφάσισε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γεώργιος Τσαμασλής για την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013 και από ώρα 20.00 μέχρι 07.00 το πρωί της επομένης, μετά από σχετικό έγγραφο της Διεύθυνσης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης και ενημέρωση από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης.

Η απαγόρευση ισχύει για το τμήμα του περιαστικού δάσους (Σέιχ-Σου) που περικλείεται από την Περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, την επαρχιακή οδό Πεύκων – Ασβεστοχωρίου – Εξοχής και την επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης – Πανοράματος – Χορτιάτη.

Σημειώνεται ότι όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή για την προστασία του δάσους από τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών, καθώς ο δείκτης επικινδυνότητας είναι πολύ υψηλός, βάσει του Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Πολιτικής Προστασίας (κατηγορία κινδύνου 4 – πολύ υψηλή).

«Καλούμε τους συμπολίτες μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και ενημερώνουν άμεσα τις Αστυνομικές Αρχές όταν διαπιστώνουν οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση, καθώς και να φροντίζουν να μη ρίχνουν σκουπίδια και αποτσίγαρα στο δάσος. Βρισκόμαστε σε επιφυλακή και σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα φύλαξης του δάσους, ώστε να μην επιτρέψουμε να καταστραφεί αυτός ο βασικός πνεύμονας ζωής», τόνισε ο κ. Τσαμασλής.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.