, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κηδεύτηκε στη Χαλκίδα ο Μιχάλης Ασλάνης

Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες από το χώρο της μόδας αποχαιρέτισαν το Σάββατο τον Μιχάλη Ασλάνη, ο οποίος κηδεύτηκε το πρωί στη Χαλκίδα, την πόλη όπου μεγάλωσε.

Η σορός του εκτέθηκε από τις 10 το πρωί στον Ιερό Ναό του Λαζάρου και η εξόδιος ακολουθία ξεκίνησε στις 11.

Aντί στεφάνων, επιθυμία της οικογένειάς του ήταν να δοθεί χρηματικό ποσό στο φιλανθρωπικό ίδρυμα «Τάσος Γεωργιάδης», οδός Σαλονικιού 8 στη Χαλκίδα.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο θάνατος του σχεδιαστή μόδας προήλθε από πνευμονικό οίδημα, το οποίο θα μπορούσε να είχε προκληθεί από την κατανάλωση φαρμάκων.

Περισσότερα στοιχεία αναμένονται από τις τοξικολογικές εξετάσεις τις επόμενες μέρες.

Ο Μιχάλης Ασλάνης είχε μικρασιατική καταγωγή αλλά γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε διακόσμηση, γραφικές τέχνες, ιστορία τέχνης και θεάτρου, στο πλάι σημαντικών καθηγητών όπως οι ζωγράφοι Τέτσης, Μοσχίδης, Γούναρης, Πρέκα και Βακαλό.

Ξεκίνησε την καριέρα του το 1974 και σύντομα έγινε από τους γνωστότερους έλληνες σχεδιαστές.

Σχεδίασε τα ρούχα για τους υπαλλήλους του Αττικό Μετρό και του αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος και συνεργάστηκε με ξένες επιχειρήσεις, που εισήγαγαν στην ελληνική αγορά είδη σπιτιού, αξεσουάρ μπάνιου, ομπρέλες, εσώρουχα, αντρικά και παιδικά ρούχα, αλλά και με ελληνικές επιχειρήσεις, που εξήγαγαν αντίστοιχα προϊόντα με την υπογραφή του.

tovima.gr

1964726 1964727 1964728 1964734 1964738 1964743

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.