, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Επίχειρηση «σκούπα» της αστυνομίας στην εμποροπανήγυρη του Αγίου Μάμα

agios-mamas-panyghriΕπιχείρηση-«σκούπα», με στόχο τον έλεγχο του παραεμπορίου και της παράνομης μετανάστευσης, η οποία κατέληξε σε 41 προσαγωγές, 43 παραβάσες και κατάσχεση και καταστροφή άνω των 5000 προϊόντων σε δύο ημέρες, ήταν το αποτέλεσμα της επιχείρησης – σκούπας σε εμποροπανήγυρη στον Άγιο Μάμα Χαλκιδικής, από την αστυνομικής διεύθυνσης Χαλκιδικής, την Περιφερειακή Ενότητα και το δήμο Νέας Προποντίδας.

Έγιναν έλεγχοι σε 430 άτομα και σε 70 οχήματα, ενώ προσήχθησαν συνολικά 41άτομα, στην πλειοψηφία τους αλλοδαποί για έλεγχο της νομιμότητας της παραμονής τους στη χώρα.

Από τους ελέγχους διαπιστώθηκαν 13 διοικητικές παραβάσεις για υπαίθριο και στάσιμο εμπόριο, 14 παραβάσεις σχετιζόμενες με στέρηση άδειας λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (ψησταριές), μία διοικητική παράβαση για πώληση προϊόντων άνευ παραστατικών, μία για βιβλιαρίου υγείας εργαζομένου κ.ά.

Παράλληλα, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν άμεσα, όπως προβλέπει ο νόμος, 5172 είδη παραεμπορίου, μεταξύ των οποίων κοσμήματα και αξεσουάρ, μικρές ηλεκτρικές συσκευές και διάφορα μικροαντικείμενα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.