, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ερχεται νέο ΕΣΠΑ για ανέργους

anergiaΑισιόδοξος εμφανίζεται ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης σχετικά με το μέλλον της χώρας, αφού υποστηρίζει ότι το «η τελευταία δύσκολη χρονιά θα είναι η φετινή» σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη.

Μιλώντας στον Τύπο της Κυριακής, ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε ότι «η εικόνα της χώρας έχει αλλάξει. Ξεκίνησε να υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον, ο τουρισμός φέτος ξεπέρασε κάθε ρεκόρ. Χωρίς να εξωραΐζω την εικόνα, πιστεύω πως αν συνεχίσουμε την προσπάθεια με την ίδια αποφασιστικότητα, θα αφήσουμε πίσω μας οριστικά τα δύσκολα και από την επόμενη χρονιά θα περάσουμε στην ανάπτυξη» και πρόσθεσε πως εργάζεται για ένα νέο ΕΣΠΑ με κοινωνικό χαρακτήρα.

«Το νέο ΕΣΠΑ θα δίνει μεγάλη έμφαση σε δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα καθώς έχουμε μια πρωτοφανή ανεργία μπροστά μας με γνώμονα όχι τους διαχειριστές των προγραμμάτων αλλά τους δικαιούχους, τους νέους ανέργους». Τέλος, σχετικά με την πορεία απορρόφησης πόρων του ΕΣΠΑ για το 2007-2013, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχει επιτευχθεί ο στόχος του 2013, να απορροφηθεί το σύνολο των 3,890 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Πηγή: iefimerida.gr

#Tags: ΕΣΠΑ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.