, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η απάντηση Ασκούνη στον Τσίπρα για τους «βλαχοδήμαρχους»

askounisTην ομιλία του Aλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε με δήλωσή του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης κάνοντας λόγο για «δυσάρεστες εκπλήξεις που έκρυβε η ομιλία του Πρόεδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

«Η αναφορά του κ. Τσίπρα, “σε βλαχοδήμαρχους που έχουν εκλεγεί από Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ και που πρέπει να σαρωθούν», δείχνει την αντίληψη και τη νοοτροπία που έχει για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το θεσμικό της ρόλο και τους ανθρώπους της υπογράμμισε ο κ. Ασκούνης λέγοντας ότι ο Τσίπρας ξαναδιαιρεί τους Δημάρχους ανάλογα με ποια κόμματα τους είχαν υποστηρίξει στις εκλογές, χρησιμοποιώντας όρους και αντιλήψεις που παραπέμπουν στο διχασμό των δεκαετιών του ΄50 και του ΄60.

«Λυπάμαι που αναγκάζομαι με τη δήλωση μου αυτή να υποστηρίξω τα αυτονόητα, αλλά φαίνεται ότι η καθυστέρηση, ο νεοσυντηρητισμός και ο παλαιοκομματισμός φωλιάζουν και σε κομματικούς φορείς που επικαλούνται την πρόοδο και την αριστερά. Άραγε δεν κατανοεί ο κ. Τσίπρας ότι δεν προσβάλλει μόνον όσους αποκαλεί βλαχοδήμαρχους αλλά το σύνολο των πολιτών που με απόλυτη πλειοψηφία έχουν εκλέξει αυτούς τους αιρετούς; Εκτός και αν εννοεί ότι η ελίτ των Eλλήνων ψηφοφόρων, οι εκλεκτοί, είναι μόνο οι δυνητικοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ» υπογράμμισε ο κύριος Ασκούνης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.