, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Το ΔΝΤ ενέκρινε τη δεύτερη δόση για την Κύπρο

diethnes-nomismatiko-tameioΣε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Διοικητικού  Συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο ολοκλήρωσε την πρώτη επιθεώρηση της απόδοσης του οικονομικού προγράμματος της Κύπρου, το οποίο υποστηρίζεται από τριετές δάνειο ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ στο πλαίσιο της διευθέτησης του EFF.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση Τύπου, «η ολοκλήρωση της επιθεώρησης αυτής επιτρέπει την έγκριση ποσού 87,7 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο ανεβάζει το ποσό που έχει δοθεί μέχρι σήμερα στα 169,4 εκατομμύρια ευρώ».

Επισημαίνεται επίσης πως το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ επικύρωσε το αίτημα των κυπριακών αρχών για τροποποίηση των κριτηρίων απόδοσης στους δημοσιονομικούς στόχους του Σεπτεμβρίου 2013.

Πρόκειται για χρήματα που προβλέπονται από το πρόγραμμα και αφορούν στα ταμεία πρόνοιας της Λαϊκής Τράπεζας και λόγω προώρων αφυπηρετήσεων θα χρειαστούν άμεσα 150 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.