, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Θύματα εκβιασμού από παιδεραστές πολλά παιδιά στο Ίντερνετ

Girl Using Mobile Phone Instead Of Studying In Bedroom

Θύματα εκβιασμού από παιδεραστές πέφτουν πολλά παιδιά, ακόμη και 8 ετών, στο Διαδίκτυο. Σύμφωνα με βρετανική υπηρεσία προστασίας ανηλίκων, οι εκβιαστές αναγκάζουν τα παιδιά να προβαίνουν σε πράξεις σεξουαλικού χαρακτήρα ενώ τα παρακολουθούν μέσω της κάμερας του υπολογιστή τους.

Το Κέντρο κατά της εκμετάλλευσης των παιδιών και για την ασφάλεια στο Ίντερνετ (CEOP) ανακοίνωσε ότι τα δύο τελευταία χρόνια έκανε 12 έρευνες για αυτήν την ανησυχητικά αυξανόμενη τάση που σπρώχνει ορισμένα παιδιά ακόμη και στην αυτοκτονία.

Συχνά οι παιδεραστές εμφανίζονται ως συνομήλικοι των θυμάτων τους και συνομιλούν μαζί τους σε διάφορα φόρουμ. Στη συνέχεια τους ζητούν να τους στείλουν φωτογραφίες ή βίντεο ερωτικού περιεχομένου.

«Από τη στιγμή που τα παιδιά θα στείλουν τις φωτογραφίες, οι σεξουαλικοί παραβάτες αρχίζουν να τα εκβιάζουν για να στείλουν ακόμη περισσότερες ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, να τους πάρουν χρήματα», ανέφερε το CEOP. Κάποια παιδιά υποχρεώθηκαν να γράψουν στο σώμα τους εξευτελιστικά σχόλια ή ακόμη και να χαρακωθούν μπροστά στην κάμερα.

Το CEOP, σε συνεργασία με αντίστοιχες υπηρεσίες άλλων χωρών, εξακρίβωσε 424 περιπτώσεις παιδιών που εκβιάζονταν με αυτόν τον τρόπο και σχεδόν τα μισά από αυτά (184) ήταν στη Βρετανία. Από αυτά, επτά παιδιά αυτοακρωτηριάστηκαν και άλλα επτά αυτοκτόνησαν.

Ο λόγος που τόσα πολλά θύματα προέρχονται από τη Βρετανία είναι, σύμφωνα με το CEOP, ότι η αγγλική γλώσσα έχει πλέον παγκοσμιοποιηθεί.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.