, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

“Είμαι ο Γιάννης και είμαι αλκοολικός” (video)

Μια ξεχωριστή μουσική παράσταση διοργανώθηκε χθες στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης από το, κέντρο υποστήριξης εξαρτημένων ατόμων από αλκοόλ, ναρκωτικά, τζόγο και διαδίκτυο, “ΟΑΣΙΣ”. Με τίτλο: “Κ. Π. Καβάφης: Απ’ έξω και τραγουδιστά” η ομάδα «ΚΑΒΑΦΗΣ» του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου ταξίδεψε τους θεατές με τραγούδια Ελλήνων συνθετών σε ποίηση Καβάφη και ακούστηκαν μελοποιημένα ποιήματα του ποιητή σε συνθέσεις Μάνου Χατζιδάκι, Δήμου Μούτση, Ευανθίας Ρεμπούτσικα, Θάνου Μικρούτσικου, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Σωκράτη Μάλαμα, Χρήστου Νικολόπουλου και Μπάμπη Κουλούρα.

«Η ψυχή της ομάδας» και εμπνευστής της παράστασης, Μπάμπης Κουλούρας, “μάγεψε” τους θεατές με την εξαιρετική του απαγγελία και τα τραγούδια του, ενώ η Νικολέττα Ρούσσου αφηγήθηκε στιγμές της ζωής του μεγάλου ποιητή.

Ιδιαίτερες ήταν οι στιγμές με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης και συνιδρυτή της ΟΑΣΙΣ, Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος συμμετείχε με απαγγελία και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην προσωπική του ιστορία με τον αλκοολισμό, καθώς οι πρώτες του λέξεις ήταν “Είμαι ο Γιάννης και είμαι αλκοολικός”, σημειώνοντας πως τον Φεβρουάριο συμπληρώνει 22 χρόνια καθαρός!

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.