, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

“Στρατός”… 3.000 Χρυσαυγιτών έτοιμος για όλα!”

xrysi-avgi-korinthos-stratos-660_4Λεπτομέρειες για τη δράση αλλά και τη δομή που θυμίζει στρατιωτική οργάνωση αποκαλύπτει ένα από τα παλαιότερα στελέχη της Χρυσής Αυγής μιλώντας στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής».

«Εχουμε πλήρη στρατιωτική δομή» εξομολογείται και προσθέτει πως υπάρχουν 3.000 άτομα έτοιμα για όλα, καθώς και 50 πολυμελείς φάλαγγες για συγκρούσεις στους δρόμους. «Διαθέτουμε και περίπου άλλες τόσες εξαμελείς ομάδες κρούσης – κομάντος για οργανωμένα-στοχευμένα χτυπήματα, ύστερα από κεντρική καθοδήγηση από τρία άτομα της οργάνωσης. Οι ομάδες κρούσης αναλαμβάνουν ειδικές επιθέσεις κατά αλλοδαπών ή ανταποδοτικά χτυπήματα σε εχθρούς της οργάνωσης»,προσθέτει.

Αποκαλυπτικά είναι και τα όσα λέει για την εκπαίδευση που ακολουθούν οι ομάδες κρούσεις και οι φάλαγγες της Χρυσής Αυγής αλλά και για τους… εκπαιδευτές της, αφού αποκαλύπτει ότι τους παραδίδουν «μαθήματα» στρατιωτικοί από ειδικές δυνάμεις που υποστηρίζουν τις δομές τους. «Ως εκπαιδευτές χρησιμοποιούνται πρώην και εν ενεργεία των ΟΥΚ και των ΛΟΚ και άλλων ειδικών μονάδων», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Η εκπαίδευση μας δεν είναι μόνο αυτό που ξέρει ο κόσμος. Ακολουθούμε ειδική εκπαίδευση ακόμη και με όπλα σε περιοχές της Ραφήνας, της Πάρνηθας, της Φυλής, στο Πόρτο Γερμενό, στη Μάνη, στην Κεντρική Εύβοια και αλλού», προσθέτει και αποκαλύπτει ότι «κύριο μέλημα μας είναι να κρύβουμε καλά ορισμένα όπλα, ακόμα και σε λέσχες χούλιγκαν ή σε διαμερίσματα για να μην εντοπίζονται εύκολα από την Αστυνομία ή για να μην συνδέονται με μας».

Αναφερόμενος στην τοπική οργάνωση της Νίκαιας η οποία όπως εξομολογείται έμπλεξε στην επίθεση στο Κερατσίνι που κατέληξε με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, έχει τουλάχιστον τέσσερις φάλαγγες με συνολικά 250 άτομα και είναι η πιο δραστήρια τους τελευταίους μήνες στην Αττική. «Αυτή είχε και το γενικό πρόσταγμα μαζί με την οργάνωση της Αθήνας στις πρόσφατες εκδηλώσεις στον Μελιγαλά και αλλού…», προσθέτει.

 

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.