, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

“Ανάκριση” στο ΤΑΙΠΕΔ από την τρόικα

taiped

Από πρώτο χέρι και χωρίς την «υψηλή επίβλεψη» του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα θέλησαν οι επικεφαλής να «ανακρίνουν» την ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ και να κάνουν τις παρατηρήσεις τους για τις οποίες βέβαια είναι ενήμερος και ο υπουργός.

Τους δανειστές ανησυχεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι υπάρχει καθυστέρηση πολλών αποκρατικοποιήσεων, κυρίως ακίνητα δημοσίου και το γεγονός ότι ακόμη παραμένει «ακέφαλο» το Ταμείο.

Ο διευθύνων σύμβουλος παρουσίασε την πρόοδο που έχει συντελεστεί τους τελευταίους μήνες καθώς, μαζί με τα αναμενόμενα έσοδα από τον ΟΠΑΠ, διαφαίνεται πως μπορεί να επιτευχθεί ο εισπρακτικός στόχος που είχε τεθεί για έσοδα 1,5 δισ. από αποκρατικοποιήσεις έως το τέλος της χρονιάς. Μέχρι τώρα λογιστικά έχει μαζευτεί ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Η τρόικα θέλει όμως να βάλει από τώρα στο τραπέζι τις αποκρατικοποιήσεις έως το 2014 για να εισπραχθούν ακόμη 2,5 δισ. ευρώ Για το σκοπό αυτό ζητούν να δουν τα σχέδια πώλησης για ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, λιμάνια και τη ΔΕΠΑ.

Ζήτησαν επίσης να τρέξει η πώληση 28 ακινήτων, κάτι που, ενώ έχει συμφωνηθεί, δεν προχωρά γρήγορα εξαιτίας του ότι δεν μπορεί να συνεδριάσει το ΔΣ, αφού δεν έχει Πρόεδρο.

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.