, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Ελλάδα- Αυστρία: Ισοπαλία» από το ΚΘΒΕ

ellada-austria-isopaliaΤο  Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει την παράσταση «Ελλάδα-Αυστρία: Ισοπαλία!» στο Mικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών, την Πέμπτη  3 Οκτωβρίου 2013, στις 21:00 . Πρόκειται για μια διεθνή συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος με το Σαουσπιλχάους (Schauspielhaus) του Γκρατς, μια δίγλωσση παράσταση η πρώτη παρουσίαση της οποίας πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία τον Ιούνιο στο Σαουσπιλχάους του Γκρατς, μια από τις σημαντικότερες θεατρικές σκηνές της Αυστρίας.  Η συνεργασία αυτή των δύο θεάτρων, η οποία έγινε στο πλαίσιο της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης, στοχεύει στην ανάδειξη αλλά και τη διακωμώδηση των στερεοτύπων που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης ανάμεσα στους Έλληνες και τους γερμανόφωνους λαούς της βόρειας Ευρώπης.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ (από το πρόγραμμα της παράστασης στο Σαουσπιλχάους)

Η Κέρκυρα υπήρξε το αγαπημένο νησί της Πριγκίπισσας Σίσυ. Ο Γκαίτε ένιωθε θαυμασμό και νοσταλγία για την Ελλάδα, ως μια σύγχρονη “Αρκαδία”. Η χώρα που γέννησε τον πολιτισμό, ασκούσε πάντα μεγάλη επιρροή και έλξη στον γερμανόφωνο χώρο, αναδεικνύοντας τον τουρισμό σε βαριά βιομηχανία της. Ο τόπος, στον οποίο χόρευε ο Αλέξης Ζορμπάς, αποτέλεσε για πολλά χρόνια υπόδειγμα για τους βορειοευρωπαίους, που θαύμαζαν τον αγνό τρόπο ζωής των ανθρώπων, τα ήθη και τα έθιμα, το φαγητό, ακόμη και τις παραξενιές που συνόδευαν τη φήμη του ελληνικού λαού. Ηθοποιοί και των δύο θεάτρων, υπό τη διεύθυνση του Ελληνο-γερμανού σκηνοθέτη, Σαράντου Ζερβουλάκου, οργανώνουν ένα σκηνικό παιχνίδι, βασισμένο στα εθνικά κλισέ και τις “αλληλοκατηγορίες” που εξαπολύονται από τον έναν λαό προς τον άλλο. Ποιος θα αναδειχθεί νικητής;

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Έρευνα-δραματουργική επεξεργασία:  Κρίστιαν Μάγιερ, Αμαλία Κοντογιάννη

Σκηνοθεσία: Σαράντος Ζερβουλάκος

Βοηθός σκηνοθέτη: Ευρώπη Θωμοπούλου

Με τους: Σίμον Κέζερ (Simon Käser), Ματίας Όνερ (Matthias Ohner), Λίλα Βλαχοπούλου και Μαριάννα Παπασάββα.

Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών: Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

Γενική τιμή εισόδου: 5 €.

Ώρες λειτουργίας ταμείων

Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 2): Τρίτη-Κυριακή 9.30 π.μ.-21.30 μ.μ

Βασιλικό θέατρο (Πλατεία Λευκού Πύργου): Τρίτη-Παρασκευή : 9.30 π.μ.-21.30 μ.μ

Τηλέφωνα κρατήσεων- Πληροφορίες: 2315 200200 & www.ntng.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.