, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Φεστιβάλ «Bougatsa Days 2013» στις Σέρρες

mpougatsaΤα «μυστικά» της καλής σερραϊκής μπουγάτσας θα ανακαλύψουν οι επισκέπτες του τριήμερου φεστιβάλ «Bougatsa Days 2013», που φιλοξενεί από απόψε η πόλη των Σερρών.

Τριάντα εκθέτες από το νομό Σερρών, τη Βουλγαρία και τη Σερβία θα παρουσιάσουν γεύσεις και την τεχνική της παραδοσιακής μπουγάτσας, μέσα σε μια ατμόσφαιρα γιορτής, με μουσική από Dj’s της πόλης, χορούς από πολιτιστικούς συλλόγους και σχολές και τραγούδια από σερραϊκά, βουλγαρικά και σέρβικα συγκροτήματα.

Παράλληλα, θα υπάρχει ειδικό πρόγραμμα για τους μικρούς επισκέπτες, που το πρωί του Σαββάτου θα ζυμώσουν και θα ψήσουν κουλουράκια με την καθοδήγηση των ζαχαροπλαστών, ενώ την επομένη θα διαγωνιστούν στην καλύτερη παιδική τούρτα.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του συλλόγου Μπουγατσοποιών και Ζαχαροπλαστών, σε συνεργασία με τον Δήμο Σερρών, στόχος της οποίας – σύμφωνα με τους διοργανωτές – είναι η εξωστρέφεια των σερραϊκών προϊόντων και ιδίως της σερραϊκής μπουγάτσας.

#Tags: Σέρρες

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.