, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ελληνίδα η νεότερη δήμαρχος της Ευρώπης

590_ea3abc8930cf2a10cd083e85c1a67a03Η νεότερη δήμαρχος σε όλη τη χώρα αλλά ενδεχομένως και στην Ευρώπη είναι η 26χρονη Βασιλική Φεγγούλη που εξελέγη δήμαρχος Αγράφων μετά την αργία στην οποία τέθηκε ο μέχρι πρόσφατα Δήμαρχος Δημήτρης Τάτσης.

Κόρη πολύτεκνου ιερά (έχει τέσσερα αδέρφια) έχει σπουδάσει θεολογία και είναι κατηχήτρια.

Μεγαλώνοντας με αγάπη για τον Θεό και τον συνάνθρωπο ένιωσε ότι έχει ηθική υποχρέωση να βοηθήσει τους συνανθρώπους της μέσα από την πολιτική.

Όπως λέει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Δημοκρατία» από μικρή της άρεσε να ασχολείται με δράσεις, μέσα από τη ζωή της εκκλησίας, βοηθώντας το ιερατικό έργο του πατέρα της. «Αργότερα ως θεολόγος ενεργοποιήθηκα στο κατηχητικό της ενορίας αλλά και σε ό,τι αφορούσε τα παιδιά, στο πλαίσιο πάντα του ευρύτερου ποιμαντικού έργου της ενορίας μας αλλά και της τοπικής Εκκλησίας. … Από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων μου οι συνδημότες μου είναι δίπλα μου με λόγια και έργα. Από την πλευρά μου θα προσπαθήσω να σταθώ στο ύψος των περιστάσεων και να μην τους απογοητεύσω.»

enikos.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.