, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

“Το θέμα της έξωσης θεωρείται λήξαν” για τη Μονή και την Μητρόπολη του Άνθιμου

ergazomenoi-fokas-mitropoli1

Σε μείζον εκκλησιαστικό ζήτημα τείνει να αναδειχθεί η έξωση του «ΦΩΚΑ» από το ακίνητο της οδού Τσιμισκή που ανήκει στην Ιερά Μονή Αγίας Θεοδώρας. Για το ζήτημα ενημερώθηκαν τόσο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος όσο και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Μιλώντας στην «Κ» ο κ. Θεόδωρος Ζέρβας δήλωσε πως «συνιστά εσφαλμένη στρατηγική η απόφαση της οικογένειας Φωκά να αποσταλεί επιστολή σε κάποιους που κοινοποιήθηκε και στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο όπου βρισκόταν και ο κκ. Άνθιμος.

Ο ίδιος επιμένει πως το θέμα «ΦΩΚΑ» θεωρείται «λήξαν», ενώ σε σχετική ερώτηση εάν υπάρξει αλλαγή πλεύσης από πλευράς Μονής και Μητρόπολης και σταματήσει ο διαγωνισμός που προκηρύχτηκε εάν καταβληθούν τα χρηματικά ποσά που ζητούν από τους επιχειρηματίες απαντά πως «υπάρχουν πραγματικά και νομικά δεδομένα που δεν αλλάζουν». «Καθίσταται αποδεκτός ενδιαφερόμενος πλειοδότης ο ΦΩΚΑΣ εάν εξυπηρετήσει τα χρέη του προς τη Μονή» απαντά για το ενδεχόμενο να συμμετέχει και η επιχειρηματική οικογένεια στον πλειοδοτικό διαγωνισμό.

Β. Στολ.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.