, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τα… “αγκάθια” της εβδομάδας

KARFITSA-big1a

 

✔ Συνεχίζει την επίθεση με το γάντι, στο Γιάννη Μπουτάρη ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων. Ο Στράτος Σιμόπουλος σε ερώτηση του με αφορμή τη μετονομασία της πλατείας Καραϊσκάκη σε… Δυρραχίου σχολίασε ότι «η μόνη φορά που ο Γιάννης Μπουτάρης επισκέφτηκε το δεύτερο διαμέρισμα, ήταν τώρα για να υψώσει την Αλβανική σημαία»! Άλλωστε πώς να το επισκεφτεί, αφού ο κυρ Γιάννης δεν συνηθίζει να «βγαίνει» εκτός… κέντρου!

✔ Βέβαια, αυτή η… συνήθεια και αγάπη του δημάρχου σχολιάστηκε και σε πηγαδάκι δημοτικών του συμβούλων στο φουαγιέ του δημαρχείου. «Εγώ δεν υπάρχει περίπτωση να… τον κυκλοφορήσω στην περιοχή μου. Τι θα πω στους ψηφοφόρους μου; Αφού μας έχει ξεχάσει» είπε η νεαρά σύμβουλος σε συνάδελφό της.

✔ Στην αίθουσα της Ολομέλειας το… σούσουρο πάει κι έρχεται για τη βουλευτή της Βόρειας Ελλάδας την οποία στο παρελθόν πριν εκ-λεγεί την είχαν κατηγορήσει για… κλεπτομανία! Το όνομά της δεν θα το αποκαλύψουμε (τώρα). Θα αρκεστούμε να αναφέρουμε πως το κόμμα της μπαίνει για πρώτη φορά στη Βουλή!

✔ Σε προηγούμενο φύλλο η «Κ» είχε γράψει ότι στην τοπική Νέα Δημοκρατία έχουν ήδη αρχίσει να πέφτουν στο τραπέζι ονόματα υποψηφίων δημάρχων, που θα μπορούσε να στηρίξει η Μητροπολίτου Ιωσήφ σε διάφορους δήμους της Θεσσαλονίκης. Είχαμε αναφέρει πως ορισμένοι έχουν προτείνει στα παραδοσιακά «πράσινα» κάστρα του νομού, όπως είναι η Καλαμαριά και η Θέρμη οι «γαλάζιοι» να μην «κατεβάσουν» δικούς τους υποψηφίους και να υποστηρίξουν, αθόρυβα, τον Θεοδόση Μπακογλίδη και το Θεόδωρο Παπαδόπουλο.

✔  Όπως φαίνεται όμως οι τοπικοί παράγοντες λογαριάζουν χωρίς τον… ξενοδόχο, δηλαδή τη Λεωφόρο Συγγρού. «Ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα θα στηριχτούν από τη Νέα Δημοκρατία» σχολίασε στην «Κ» Θεσσαλονικιός του Μεγάρου Μαξίμου!

✔ SMS: Έδωσαν τα χέρια! Και πολιτικά και κυριολεκτικά. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Θεόδωρος Καράογλου εμφανίστηκαν πλάι πλάι σε δράση της Νέας Δημοκρατίας  κατά της βίας. Συνεργάτες των δυο ανδρών μας διαβεβαιώνουν πως η ό-ποια παρεξήγηση έχει λυθεί!

✔ Δήμαρχοι αλλά και… wannabe δήμαρχοι σβήνουν και γράφουν ονόματα προκειμένου να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια με τα οποία θα διεκδικήσουν ξανά τους δημαρχιακούς θώκους. Αν βέβαια υπάρχουν ψηφοδέλτια και δεν τους χαλάσει τις ζυμώσεις ο Μιχελάκης.

✔ Ακούμε πως σε δήμο της δυτικής Θεσσαλονίκης ετοιμάζεται μεταγραφή που… καίει! Ο «γαλάζιος» υποψήφιος και η ΠΑΣΟΚα υποψήφια δημοτική σύμβουλος έχουν ήδη δώσει τα χέρια και το μόνο που απομένει είναι η παρουσίαση του ψηφοδελτίου. Οι σχέσεις των δυο στο παρελθόν δεν ήταν και οι καλύτερες αφού η υποψήφια δημοτική σύμβουλος έχει επιτεθεί ουκ ολίγες φορές στον… υποψήφιο δήμαρχο για λόγους… ανωτέρας βίας!

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.