, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ποιοι Περιφερειάρχες έστειλαν και ποιοι δεν έστειλαν προσκλήσεις σε εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής!

parelasi-2013

 

Μπορεί ο Απόστολος Τζιτζικώστας να βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες στο προσκήνιο λόγω της απόφασής του να προσκαλέσει στη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του Ευάγγελου Βενιζέλου, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ της «Κ» δεν ήταν ο μόνος από τους Περιφερειάρχες της χώρας που έστειλε… προσκλητήριο.

“Εμείς δεν στείλαμε προσκλήσεις στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, αλλά δεν το ανακοινώσαμε για να μην υπάρξουν αντιδράσεις” δηλώνει στην “Κ” ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, παρά το γεγονός ότι η αρμόδια υπάλληλος της υπηρεσίας μας είχε πει πως τηρήθηκε το πρωτόκολλο.

Την ίδια ώρα, όπως καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Πέτρος Τατούλης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κάλεσε στις εκδηλώσεις της περιοχής του τους βουλευτές της Χρύσης Αυγής. Συγκεκριμένα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Πελοπόννησο, Κώστας Ζαχαριάς, Δημήτρης Κοδέλας και Θανάσης Πετράκος, με κοινή γραπτή δήλωσή τους, αναφέρουν ότι «εκτός από τον κ. Τζιτζικώστα τα ίδια έκανε και ο κ. Τατούλης στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου» αφού «κάλεσε τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής να παραβρεθούν στους εορτασμούς για την ιστορική επέτειο».

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς φαίνεται πως δεν απέστειλε προσκλήσεις, καθώς, όπως σχολιάζει στην «Κ» η αρμόδια υπάλληλος «είναι απόφαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας να μη σταλούν προσκλήσεις για καμία από τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται». Η ίδια πάντως συμπληρώνει ότι «στο παρελθόν τους καλούσαμε σε όλες τις εκδηλώσεις μας».

«Το πρωτόκολλο ορίζει να καλούνται στις εκδηλώσεις όλοι οι βουλευτές των κομμάτων που συμμετέχουν στο Κοινοβούλιο», ανέφερε μιλώντας στην «Κ» ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης σχολιάζει τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες με αφορμή την πρόσκληση που απηύθυνε βάσει νόμου η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

«Στην περσινή παρέλαση καλέσαμε την Προεδρία της Δημοκρατίας και από εκεί μας είπαν ότι πρέπει να τηρηθεί το πρωτόκολλο και να λάβουν προσκλήσεις όλοι οι βουλευτές των κομμάτων», είπε  χαρακτηριστικά ο κ. Καχριμάνης. Σημειώνεται πως στην περιοχή δεν υπάρχει εκλεγμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής με εξαίρεση τον Χρήστο Παπά, ο οποίος βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού και έχει εκλεγεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Χρυσής Αυγής.

«Πρόκειται για… τρίμπλα. Δεν καλούν βουλευτές της ΧΑ γιατί δεν υπάρχουν, όμως προσκαλείται ο κ. Παπάς ως βουλευτής επικρατείας αφού κατάγεται από την περιοχή» σχολιάζουν στην «Κ» δημοσιογράφοι της περιοχής.

Μιλώντας στην «Κ» ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Άρης Γιαννακίδης υποστήριξε ότι με ομόφωνη απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου δεν καλείται κανείς εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής σε παρελάσεις αλλά και κάθε είδους εκδηλώσεις της Περιφέρειας. «Υπάρχει σχετική απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου την οποία και τηρούμε», είπε ο κ. Γιαννακίδης.

«Εμείς δεν καλέσαμε κανέναν εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής. Δεν καλούμε ούτε στα περιφερειακά συμβούλια» είπε στην «Κ» ο περιφερειάρχης Αχαϊας, Απόστολος Κατσιφάρας.

Μιλώντας στην «Κ» ο Ηλίας Κασιδιάρης σχολιάζει ότι «έχουμε λάβει προσκλήσεις από δημάρχους, και από αυτούς του ΠΑΣΟΚ για να συμμετέχουμε σε παρελάσεις των δήμων. Το ΠΑΣΟΚ δεν αντέδρασε για τη ΧΑ αλλά γιατί ο κ. Τζιτζικώστας υπονόησε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση».

Βαγγέλης Στολάκης

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.