, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η “Κ” στη Γιορτή του Βιβλίου Θεσσαλονίκης! Ευκαιρίες για χιλιάδες φθηνά βιβλία

Φωτογραφία014

Όπως έλεγε κάποτε ο Βρετανός πολιτικός και φιλόσοφος  Edmund Burke “το μεγαλύτερο χάρισμα είναι το πάθος για διάβασμα.”  Εν καιρώ κρίσης, όμως, το διάβασμα έρχεται σε δεύτερη μοίρα καθώς η αγορά ενός βιβλίου καθίσταται για τους περισσότερους εξαιρετικά δυσπρόσιτη.

Πιο κοντά, λοιπόν, στον κόσμο του βιβλίου επιδιώκει να φέρει τους Θεσσαλονικείς η Γιορτή του  Βιβλίου που διοργανώνει ο  Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης και το Σύλλογο Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων.

Φωτογραφία006Όπως δήλωσε στην «Κ» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας Μπάμπης Μπαρμπουνάκης «Τα βιβλία είναι εκείνα που μας βοηθούν πάντα στις δύσκολες στιγμές και αυτό το γνωρίζουμε όλοι μας… Έτσι με 1,2 και 3 ευρώ μπορεί κανείς να αποκτήσει ένα βιβλίο της αρεσκείας του, να ταξιδέψει, να ονειρευτεί, να μείνει μέσα στον εσωτερικό του κόσμο για να μπορέσει να είναι δημιουργικός και χρήσιμος στην κοινωνία”.

Αναγνώστες όλων των ηλικιών έχουν, την δυνατότητα να ξεναγηθούν στον χώρο και να διαλέξουν από μία ευρεία ποικιλία εκδόσεων καθώς το συγκεκριμένο bazaar φιλοξενεί 150 εκδοτικούς οίκους από όλη την Ελλάδα και περίπου 10.000  τίτλους βιβλίων. Το παζάρι του βιβλίου βρίσκεται στην  είσοδο της ΔΕΘ απέναντι από τη ΧΑΝΘ, θα διαρκέσει μέχρι τις 13/11 και θα είναι ανοιχτά καθημερινά από τις 10 το πρωί μέχρι  τις 10 το βράδυ.

Έως τώρα -σύμφωνα με τον κ. Μπαρμπουνάκη- η προσέλευση των Θεσσαλονικέων  ήταν εντυπωσιακή και ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος τονίζοντας « ότι από την στιγμή που έγινε ένα καλό ξεκίνημα θα υπάρχει μία καλή συνέχεια. Άλλωστε τα πιο πετυχημένα φεστιβάλ βιβλίου έχουν πραγματοποιηθεί  στην Θεσσαλονίκη. Είναι μία πόλη καθαρά βιβλιόφιλη. Μάλιστα, βάσει των ερευνών  μας  περίπου το 40% του ελληνικού βιβλίου κυκλοφορεί στην Θεσσαλονίκη και αγοράζεται από Θεσσαλονικείς».

Για την επιτυχία της Γιορτής του Βιβλίου μιλούν στην «Κ» επισκέπτες του περιπτέρου,  επισημαίνοντας ταυτόχρονα την αναγκαιότητα πραγματοποίησης ανάλογων ενεργειών στους σημερινούς δύσκολους καιρούς.

 

Δείτε φωτογραφίες από την Γιορτή του Βιβλίου:

Φωτογραφία021

Φωτογραφία017

Φωτογραφία005

Φωτογραφία009
“Δανείζομαι και από την βιβλιοθήκη βιβλία οπότε μου άρεσε πολύ σαν ιδέα. Οι τιμές στα βιβλία πρέπει να είναι χαμηλές”.
Φωτογραφία010
“Πολύ σημαντική πρωτοβουλία, όπως κάθε πρωτοβουλία που βοηθάει τον κόσμο να αγοράσει αυτή την εποχή”
Φωτογραφία008
“Αγόρασα πολλά βιβλία. Ωραία ιδέα, ωραία βιβλία, καλές τιμές!”
Φωτογραφία016
“Πολύ καλή πρωτοβουλία! Πολύ καλές τιμές! Αν υπάρξουν και νεότεροι τόμοι θα είναι ακόμα καλύτερα!”

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.