, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τι φοβούνται οι πρώην εργαζόμενοι της Ερτ3

“Είναι σαν να ξαναζούμε την 11 Ιουνίου, αλλά σε χειρότερο βαθμό. Εκεί ήταν μία εξαγγελία από την τηλεόραση, ενώ τώρα υπήρχαν και δυνάμεις καταστολής ” λέει στην “Karfitsa η πρώην εκπρόσωπος του παραρτήματος της ΠΟΣΠΕΡΤ στη Θεσσαλονίκη, Ελευθερία Φαραντάκη, για την επέμβαση των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο στην Αθήνα  και προσθέτει Ενημερωθήκαμε από συναδέλφους από την ΑΘήνα για την επέμβαση των ΜΑΤ και αρχίσαμε να συγκεντρωνόμαστε τα ξημερώματα στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ3 στη Λεωφόρο Στρατού” .

Σε ερώτηση της “K” γιατί πιστεύει ότι αποφασίστηκε η επέμβαση μόνο στην Αθήνα και όχι στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη και στην σταθμούς της περιφέρειας η κ. Φαραντάκη απαντά ” Μας προβληματίζει αυτό το γεγονός. Ο φόβος μας είναι ,σύμφωνα και με διαρροές που υπήρχαν όλο αυτό το διάστημα, ότι ότι στο σχέδιο της ΝΕΡΙΤ δεν υπάρχει πρόβλεψη για την ύπαρξη καναλιού στη Θεσσαλονίκη, τουλάχιστον όχι με τη μορφή που είχε η ΕΡΤ3, ίσως με τη μορφή ανταποκριτικού γραφείου” καταλήγει η κ. Φαραντάκη.

“Γύρω στις 4:30 έφτασα στο Ραδιομέγαρο. Άντρες τον ΜΑΤ είχαν μπει μέσα στο προαύλιο , ήταν ακροβολισμένοι παντού. Αμέσως βγάλαμε στον αέρα εικόνα, είχαμε συνδέσει τις κάμερες ασφαλείας με τη ροή, μαζί και ένα σποτάκι που είχαμε ετοιμάσει σε περίπτωση που συνέβαινε αυτό” λέει στην “Κ”  περιγράφοντας  τη εισβολή των ΜΑΤ η δημοσιογράφος της πρώην ΕΡΤ, Μάχη Νικολάρα και προσθέτει “Στις 6 παρά το πρωί, σπρώχνοντάς μας με τις ασπίδες μας έβγαλαν έξω, μας ψέκασαν με χημικά , να φανταστείτε δεν είχαν διακόψει την κυκλοφορία έξω από το Ραδιομέγαρο με αποτέλεσμα να κινδυνεύουμε να μας πατήσουν τα αυτοκίνητα. ήταν απίστευτο όλο αυτό…”.

Μαρ. Βλαχ.

 

 

 

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.