, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Επανάσταση με Louboutin και Louis Vuitton

Tzakri2

Του Αβέρκιου Λουδάρου

Η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, κυλούσε ανιαρά. Η αντιπολίτευση επιτίθετο, η δε συγκυβέρνηση αμύνετο και αντεπιτίθετο. Ούτε στην ψηφοφορία αναμενόταν απρόοπτο ή πολιτικό ατύχημα. Το ταμείο στο τέλος τέτοιων κοινοβουλευτικών συζητήσεων γίνεται με καταμέτρηση εντυπώσεων.

Η Θεοδώρα Τζάκρη, βουλευτής Πέλλας και τέως υφυπουργός, αποφάσισε να «σπάσει» την ανία εκείνων που προτίμησαν να παρακολουθήσουν τη διαδικασία στη Βουλή, παρά την Αθλητική Κυριακή. Και στο παρελθόν συνήθιζε να ξεχωρίζει, περισσότερο ή και μόνο με τις ενδυματολογικές της συνήθειες και τα ακριβά γυναικεία αξεσουάρ, λιγότερο ή και καθόλου με τις πολιτικές της παρεμβάσεις. Είχε για καιρό μείνει στην πολιτική αφάνεια και έπρεπε κάπως να αντιδράσει.

Ο πιο προσφιλής σήμερα τρόπος για να προκαλέσει κανείς το ενδιαφέρον του φιλοθεάμονος κοινού και να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του, δεν είναι άλλος από το κήρυγμα κατά των επάρατων μνημονίων και των ανάλγητων δανειστών. Θα πείτε, και δικαίως, ότι ο τόπος έχει γεμίσει κήρυκες κατά των μνημονίων. Γιατί αυτή η μοντέρνα γυναίκα, επιστήμων και πολιτικός να ακολουθήσει την πεπατημένη; Γιατί σε καμία περίπτωση η Θεοδώρα Τζάκρη δεν είναι μία απλή γυναίκα, μία οποιαδήποτε επιστήμων, μία κλασική πολιτικός. Γι’ αυτό και δεν είναι ένας κοινός κήρυκας. Επαναστάτριες που κηρύσσουν την αντίσταση με γόβες Christian Louboutin και τσάντες Louis Vuitton, ειδικά σε εποχές σκληρής λιτότητας, δεν βρίσκει κανείς καθημερινά γύρω του.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η γυναίκα – σύμβολο του αντιμνημονιακού αγώνα, δεν έχει τη χάρη της Θεοδώρας. Πιο πολύ με κορίτσι των Εξαρχείων μοιάζει, άρα το περιμένεις ότι κάποια στιγμή θα κατακεραυνώσει την Μέρκελ.

Η Θεοδώρα είναι σικάτη. Πάει στο κομμωτήριο, ντύνεται με καλά και ακριβά ρούχα, φοράει κόκκινες γόβες, πάντα Louboutin. Όσο και να ‘ναι, δεν σε προδιαθέτει ότι θα πάρει τ’ άρματα και θα αρχίσει να ντουφεκάει. Μάλλον, προς το «επαναστάτρια του σαλονιού» πάει το στιλάκι της…

Θα χωρέσει κάτω από την ίδια κομματική σκέπη με τη Ζωή; Θα αντέξει να έχει δίπλα της τον Λαφαζάνη και τον Στρατούλη που βλέπουν γραβάτες και γυαλίζει το μάτι τους; Θα αντέξει το περιβάλλον της πλατείας Κουμουνδούρου; Είναι πρόωρο να έχουμε απαντήσεις.

Το μνημόνιο και ο Γιώργος

Με τη φρασεολογία της πάντως, δείχνει ότι προσαρμόζεται εύκολα. Δεν μπορεί, λέει, να υπηρετεί άλλο ένα κόμμα που στηρίζει μνημονιακή κυβέρνηση. Τώρα της ήρθαν οι τύψεις και οι ενοχές; Η Θοδώρα Τζάκρη ψήφισε ασμένως τα πρώτα μνημόνια. Ούτε που σκέφτηκε να περάσει στο «αντάρτικο». Τότε ήταν διαφορετικά. Τα λαγωνικά του Παπανδρέου είχαν ανακαλύψει το πολιτικό ταλέντο της δικηγόρου Γιαννιτσών, ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός εκτίμησε τις δυνατότητές της και της έδωσε τη μεγάλη ευκαιρία.

Η δικηγόρος Γιαννιτσών με τις Christian Louboutin και τις Louis Vuitton έζησε μεγαλεία ως υφυπουργός Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (υπάρχει και «ουρά» στον τίτλο του υπουργείου, αλλά για οικονομία χώρου δεν τον αναφέρουμε ολόκληρο), με έδρα μάλιστα τη Θεσσαλονίκη. Η Τζάκρη η Μακεδόνισσα οραματίστηκε ότι θα γίνει η Θοδώρα η Μεγάλη της Θεσσαλονίκης και ότι όλος ο λαός θα πίνει νερό στο όνομά της, γιατί δεν θα μας αφήνει ποτέ να πλήττουμε.

Ποιος τη θυμάται για το πολιτικό της έργο; Ουδείς, γιατί τέτοιο έργο δεν υπάρχει. Μόνο για μία εκδήλωση και κατάθεση στεφάνου θα τη θυμούνται για πάντα οι πολίτες. Όχι, γιατί εκφώνησε κάποιον λόγο με περισπούδαστο περιεχόμενο, αλλά γιατί έκανε μπαμ με την παρουσία της, εκπροσωπώντας την τότε κυβέρνηση. Είναι καλύτερο, πάντως, να πηγαίνεις σε μία εθιμοτυπική εκδήλωση και να βλέπει ότι καταθέτει στεφάνι η Τζάκρη, εκεί που κάποτε έτρεχε να φωτογραφίζεται ο Τσοχατζόπουλος.

#Tags: ΠΑΣΟΚ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.