, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Στους 19 οι νεκροί στην Ουκρανία από το πολικό ψύχος

Δεκαεννέα άνθρωποι πέθαναν από το κρύο τις τελευταίες 24 ώρες στην Ουκρανία όπου οι θερμοκρασίες έπεσαν κάτω από τους -23 βαθμούς σε ορισμένες περιοχές, αυξάνοντας σε 27 τον αριθμό των θυμάτων στη χώρα από τις αρχές του μήνα, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.
Εξάλλου, 190 άνθρωποι υπέστησαν υποθερμία και κρυοπαγήματα, οι 162 από τους οποίους νοσηλεύονται
Η Ουκρανία πλήττεται εδώ και πολλές εβδομάδες από σφοδρές χιονοπτώσεις ενώ τις τελευταίες ημέρες προστέθηκε και το δριμύ ψύχος. Σήμερα, η θερμοκρασία είναι από -12 μέχρι -16 βαθμούς στην κεντρική και νότια χώρα.
Το Υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων ανακοίνωσε ότι 200 κέντρα παροχής βοήθειας λειτουργούν σε ολόκληρη τη χώρα, όπου μπορεί κανείς να ζεσταθεί και να έχει ένα πιάτο ζεστό φαγητό.
Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 220 ζήτησαν ιατρική φροντίδα σε διάστημα 24 ωρών από το κύμα ψύχους που πλήττει και τη Ρωσία, με τις θερμοκρασίες να φθάνουν τους -50 βαθμούς στην ανατολική χώρα, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria-Novosti.
Από τους 220 που ζήτησαν ιατρική βοήθεια, οι 103 νοσηλεύθηκαν, πρόσθεσε το πρακτορείο επικαλούμενο πηγή του υπουργείου Υγείας.
Την ίδια ώρα, οι θερμοκρασίες στη Ρωσία είναι σε ελεύθερη πτώση από την περασμένη εβδομάδα.
Έτσι στη Μόσχα, το θερμόμετρο έδειχνε σήμερα -19 βαθμούς μετά τις χιονοπτώσεις της περασμένης εβδομάδας. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, οι θερμοκρασίες στην πρωτεύουσα θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα ως τις 23 Δεκεμβρίου.
Στο Νοβοσιμπίρσκ, ο Ομσκ, το Τομσκ και το Μπαρναούλ, τις μεγαλύτερες πόλεις της δυτικής Σιβηρίας, οι θερμοκρασίες έφθασαν τη νύχτα στους -47 βαθμούς Κελσίου.
Στο Μαγκαντάν της ρωσικής Άπω Ανατολής, η θερμοκρασία έπεσε τη νύχτα στους -51 βαθμούς Κελσίου.
Πηγή:protothema

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.