, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Έφυγε ο δήμαρχος και άλλαξαν τις κλειδαριές

590_928e99805599365f9511bf7418dfba01

Αφού αφαίρεσε από τον αμφιλεγόμενο δήμαρχο Ρομπ Φορντ όλες τις διοικητικές εξουσίες του, αφήνοντάς του μόνο τον τίτλο, το δημοτικό συμβούλιο του Τορόντο αποφάσισε να αλλάξει και τις… κλειδαριές του δημαρχείου, όπως ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

“Οι κλειδαριές άλλαξαν, η ασφάλεια άλλαξε, όλα άλλαξαν”, δήλωσε στην εφημερίδα Τορόντο Σταρ ο αντιδήμαρχος Νορμ Κέλι στον οποίο ανατέθηκαν τα καθήκοντα του δημάρχου μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Οι σύμβουλοι είχαν προειδοποιήσει τον Φορντ, μετά την ομολογία του ότι έκανε χρήση ναρκωτικών, ότι θα τον καθαιρούσαν εάν δεν υπέβαλε από μόνος του την παραίτησή του. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις ο Φορντ δεν έχει πλέον το δικαίωμα να προεδρεύει στο δημοτικό συμβούλιο και να αποφασίζει για την ημερήσια διάταξη των συζητήσεων του συμβουλίου. Επίσης, από τους 20 συνεργάτες που είχε, θα μπορεί πλέον να απασχολεί μόνο 9.

Οι κλειδαριές άλλαξαν ώστε να εμποδιστεί ο πρώην δήμαρχος να μπει στο κτίριο σε ανύποπτη στιγμή. Ο Φορντ έχει απειλήσει ότι θα προσφύγει στα δικαστήρια, καταγγέλλοντας το “πραξικόπημα” που διαπράχθηκε σε βάρος του.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.