, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Μετά το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου η… επιστροφή της Τρόικας στην Αθήνα

troika133600«Σημειώνεται πρόοδος, αλλά μένουν ανοικτά μια σειρά από ζητήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του Όλι Ρεν, Σάιμον Ο΄Κόνορ, επιβεβαιώνοντας παράλληλα τις πληροφορίες που ήθελαν την Τρόικα να επιστρέφει στην Αθήνα μετά το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου.

Σε επίσημη επιβεβαιώσει ότι η Τρόικα δεν πρόκειται να επιστρέψει στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης πριν από το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου, προχώρησαν σήμερα, Σάββατο, οι Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα, όπως επεσήμανε ο Σάιμον Ο’Κόνορ, εκπρόσωπος τύπου του Όλι Ρεν, «οι συζητήσεις συνεχίζονται γύρω από ένα σύνολο πολιτικών, οι οποίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για την επιτυχή ολοκλήρωση της εν εξελίξει αξιολόγησης του Ελληνικού Προγράμματος προσαρμογής», ενώ πρόσθεσε:

«Σημειώνεται πρόοδος, αλλά μένουν ανοικτά μία σειρά από ζητήματα, για τα οποία χρειάζεται περαιτέρω δουλειά. Στενές και εποικοδομητικές συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ των ελληνικών αρχών και της Τρόικας. Τα τεχνικά κλιμάκια θα επιστρέψουν στην Αθήνα εν ευθέτω χρόνω, αλλά αυτό δεν αναμένεται να γίνει πριν από το Eurogoup της 9ης Δεκεμβρίου»

kathimerini.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.