, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η πρόγνωση του καιρού με τον Σάκη Αρναούτογλου

sakis arnaoutoglou

Καλό μήνα ευχήθηκε σήμερα ο Σάκης Αρναούτογλου, όμως μάλλον δεν το πίστευε. Λιγα λεπτά αργότερα, έκανε λόγο για εντονα καιρικά φαινόμενα στην Αττική αλλά και σε άλλες πιο… δυσβατες περιοχές.

Όπως εκτιμά ο ίδιος, ως την ερχόμενη Τετάρτη θα το στρώσει και σε πόλεις! Διαβάστε τι ακριβώς έγραψε στο twitter: Sakis Arnaoutoglou Μεταξύ 15:00-21:00 σήμερα! Εντονα καιρικά φαινόμενα, Προσοχή! Λευκάδα, Κεφαλονιά, Ζακυνθος, δυτική Αχαϊα & Ηλεία Μεσσηνία, Αργολίδα, Λακωνία. Ακόμη:

  1. Sakis Arnaoutoglou ‏@S_Arnaoutoglou3m
  2. Δερβενοχώρια και Βίλια από την ορεινή Αττική δίνουν λοιπόν σοβαρή υποψηφιότητα να χιονιστούν το πρωί της Τετάρτης έως περίπου το μεσημεράκι!

  3. την Τετάρτη 4/12 δεν αποκλείεται να χιονίσει εκτός από την Πάρνηθα – Πεντέλη και σε ορεινές περιοχές της Αττική άνω των 500 περίπου μέτρων!!

  4. Κι ενώ αύριο στην Αττική ο καιρός θα παραμείνει συννεφιασμένος θα διατηρηθεί μαλακός! Ομως την Τρίτη θα πέσει αισθητότατα η θερμοκρασία και

  5. Χοντρικά εκτιμώ ότι τα έντονα φαινόμενα στην Αττική θα πρέπει να αρχίσουν μετά τις 9 το βράδυ και να κρατήσουν έως τη 1 – 2 τα ξημερώματα

  6. Προσοχή σήμερα στην Αττική! Και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία θέλουν να εκδηλώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα από αργά το βράδυ

  7. Kαλημέρα και καλό μήνα σε όλους σας!

     

    Με χιόνια και κρύο έκανε ποδαρικό ο Δεκέμβριος. Από το Σάββατο χιονίζει σε όλα τα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας και της Πελοποννήσου, αλλά και βόρεια της χώρας με αποτέλεσμα η κυκλοφορία σε αρκετές περιοχές να διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

    Αλυσίδες είναι απαραίτητες σε σημεία του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τις Αστυνομικές Διευθύνσεις.

    Ειδικότερα, αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται στο Νομό Πέλλας και συγκεκριμένα στη δημοτική οδό από την περιοχή Κερασιάς Δήμου Έδεσσας προς το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμάκτσαλάν.

    Παράλληλα, οι οδηγοί θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν αντιολισθητικές αλυσίδες εάν χρειαστεί να κινηθούν στην επαρχιακή οδό Άρνισσας προς το προαναφερόμενο χιονοδρομικό κέντρο και προς τον παραδοσιακό οικισμό Αγίου Αθανασίου απο το 9ο χλμ.

    Ακόμη, αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται για όσους κινηθούν στην επαρχιακή οδό Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) από 24ο χλμ έως το 28ο χλμ. και αντιστρόφως από Φλώρινα πρός Κστοριά από το 18ο χλμ έως το 30ο χλμ.

    Αναλυτικά η πρόγνωση για σήμερα, Κυριακή:

    Για σήμερα, Κυριακή, 1η Δεκεμβρίου προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες από τις μεσημεριανές ώρες αρχικά στο Ιόνιο και την Ήπειρο και τις δυτικές Κυκλάδες.

    Tα φαινόμενα στα κεντρικά, δυτικά και την Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της Δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

    Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 10 έως 18 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 9 έως 19 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, αλλά στην Ήπειρο η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη, 16 έως 20 βαθμούς στις Κυκλάδες και τοπικά έως τους 22 βαθμούς στην Κρήτη, 14 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

    Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από ανατολικές-βορειοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, ενώ στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και τοπικά στα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8-9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

    Νεφώσεις με βροχές και μετά το μεσημέρι καταιγίδες περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση μετά το απόγευμα.

    Νεφώσεις με παροδικές βροχές και μετά το μεσημέρι καταιγίδες περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ.

    Θα συνεχιστεί και την Δευτέρα η κακοκαιρία

    Την Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου, είναι πιθανόν να εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά ηπειρωτικά, το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο.

    Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου:

    Παροδικές νεφώσεις στη Θράκη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, αναμένουμε την Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου. Στην υπόλοιπη χωρά θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές, στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες, ενώ χιονιά θα εκδηλωθούν στα ορεινά και πιθανόν σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και της ηπείρου.

    Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση από βορρά προς νότο.

    Τέταρτη, 4, και Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου:

    Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νοτιά σποραδικές καταιγίδες περιμένουμε την Τέταρτη, 4, και την Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

    Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. protothema.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.