, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αστυνομικός εμπλέκεται σε κύκλωμα κοκαΐνης!

astunomia-elas-astunomikos-peripoliko-arxeio

Για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης συνελήφθη την Τετάρτη 41χρονος αστυφύλακας, ο οποίος υπηρετεί σε υπηρεσία της Αττικής και τελεί από τον Αύγουστο σε κατάσταση αυτοδίκαιης αργίας, λόγω απάτης.

Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 27χρονου αστυφύλακα για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

Στο κύκλωμα συμμετείχαν οκτώ άτομα (πέντε Έλληνες και τρεις αλλοδαποί), μεταξύ των οποίων και ο 41χρονος αστυφύλακας. Σύμφωνα με την αστυνομία, διευκόλυνε τη δράση των μελών της σπείρας, παρέχοντας στοιχεία από υπηρεσιακά αρχεία.

Όπως αναφέρθηκε, ο συλληφθείς, κατά τη διάρκεια παράνομης συναλλαγής μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης, ενημέρωσε μέλη του κυκλώματος για υπηρεσιακό όχημα το οποίο συμμετείχε στην επιχείρηση σύλληψής στους. Από τα οκτώ μέλη της σπείρας συνελήφθησαν τα έξι (τέσσερις Έλληνες και δύο αλλοδαποί).

Καθώς δεν είχε πρόσβαση, λόγω αργίας, σε υπηρεσιακά αρχεία, ζήτησε και έλαβε από τον 27χρονο αστυφύλακα, που υπηρετεί στην ίδια υπηρεσία και είχε σχετική πρόσβαση, ενημέρωση σχετικά με τα στοιχεία του οχήματος.

Ο 41χρονος οδηγήθηκε χθες στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά και ακολούθως μαζί με τους υπολοίπους συλληφθέντες, στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Ο 27χρονος προσήχθη χθες στη Διεύθυνση Εσωτερικών υποθέσεων και οδηγείται σήμερα, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Παράλληλα εξετάζεται από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ η επιβολή ανάλογων κυρώσεων σε βάρος των δύο αστυφυλάκων.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.