, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Παραιτήθηκε ο αντιδήμαρχος ή τον… παραίτησε ο δήμαρχος;

Η μια ανακοίνωση μετά την άλλη στο δήμο Παύλου Μελά με τον δήμαρχο Διαμαντή Παπαδόπουλο να ανακοινώνει την απαλλαγή του μέχρι πρότινος αντιδημάρχου Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας, Κυριάκο Τσαταλμπασίδη και τον πρώην αντιδήμαρχο να απαντά ότι προηγήθηκε η παραίτησή του.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: “Ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος μετά την απουσία του αντιδημάρχου Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας, Κυριάκου Τσαταλμπασίδη, από την κρίσιμη ειδική συνεδρίαση ψήφισης του προϋπολογισμού τον απαλλάσσει απ τα καθήκοντά του. Ο δημοτικός σύμβουλος τίθεται εκτός του συνδυασμού ”Ανάπτυξη για τον Άνθρωπο””.

Ωστόσο, με ανακοίνωσή του ο κ. Τσαταλμπασίδης αναφέρει ότι είχε αποστείλει την παραίτησή του από τη θέση του αντιδημάρχου στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Αθανάσιο Λάμπρου το μεσημέρι της Δευτέρας.

Η επιστολή παραίτησης του αντιδημάρχου

ΠΡΟΣ
ΔΗΜΟ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Κ. Λάμπρου Αθανάσιο
Κύριε πρόεδρε
Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να υποβάλλω την παραίτηση μου από θέση του αντιδημάρχου και από όποιες άλλες διοικητικές θέσεις κατέχω.
Η απαξίωση των πολιτιστικών χώρων από πλευράς της τεχνικής συντήρησης , η επικινδυνότητα πολλών κτιρίων και ο τρόπος αξιοποίησης τους, τα μη αδειοδοτημένα θέατρα και αθλητικοί χώροι που δέχονται παιδιά, είναι μερικά από τα ζητήματα που καθημερινά δυσκόλευαν το έργο της Αντιδημαρχίας.
Μετά όμως και από τις τελευταίες εξελίξεις και τις αποφάσεις που πάρθηκαν και αφορούν τον οργανισμό Υπηρεσιών είμαι αναγκασμένος να προβώ σε παραίτηση διότι με θίγουν σαν προσωπικότητα αλλά και σαν πολίτη
Ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες που πλαισίωσαν την κατάρτιση του Οργανισμού (πολιτικά η μη πρόσωπα ) αποφάσισαν να αποδομηθεί η αντιδημαρχία πολιτισμού και αθλητισμού μεταφέροντας το έμπειρο προσωπικό που διέθετε, σε άλλες θέσεις μειώνοντας έτσι την αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα του τμήματος. Δεν είναι δυνατόν να μη λαμβάνεται υπόψη σας η άποψη του Αντιδημάρχου και να γίνεται πλήρη παρέμβαση στο έργο του.
Έτσι λοιπόν, δεν μπορώ να δεχτώ συνειδησιακά να κατέχω έμμισθη θέση στην διοίκηση χωρίς όμως να προσφέρω έργο.
Για τους λόγους αυτούς ανεξαρτητοποιούμαι από την παράταξη που διοικεί το Δήμο.
Παρακαλώ φροντίστε για τις περαιτέρω ενέργειες.
Τσαταλμπασίδης Κυριάκος
Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Παπαδόπουλος εδώ και καιρό μετρά απώλειες, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν δηλώσει την ανεξαρτητοποίησή τους, με πιο πρόσφατη αυτή του δημοτικού συμβούλου, Γιώργου Λίλτση. Είχαν προηγηθεί αυτές του Ιωάννη Μοσχούλα, Αλ. Παπαδόπουλου (προέδρου του δημοτικού συμβουλίου) και του Νίκου Παυλίδη ενώ το χορό είχε ανοίξει πριν περίπου δύο χρόνια η κοινοτική σύμβουλος, Στέλλα Τσεντεμέ.

Χρ. Κυρ. 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.