, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Mε 16 ομάδες η Super League από το 2015

super_league

H επιστροφή στις 16 ομάδες στη Super League από τη σαιζόν 2015/2016 αποφασίστηκε σήμερα, μεταξύ άλλων, από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ.

Το ΔΣ της ΕΠΟ ενημερώθηκε από τον πρόεδρο Γιώργο Σαρρή και για τα όσα έγιναν στη κλήρωση των ομίλων του Μουντιάλ αναφορικά με την Εθνική μας ομάδα, αλλά και για τις συζητήσεις που εξελίσσονται για την ανανέωση του συμβολαίου του Φερνάντο Σάντος.
Την Τρίτη (10/12), επίσης, θα ληφθεί η οριστική απόφαση για το πόσες ομάδες θα πέσουν φέτος από τη Σούπερ Λίγκα και πόσες θα ανέβουν τελικά από τη Φούτμπολ Λιγκ, μετά από συνάντηση που θα υπάρξει ανάμεσα στις δύο Λίγκες.
Το σίγουρο είναι πώς μετά τις αποφάσεις του ΔΣ της ΕΠΟ και το επόμενο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 18 ομάδες, ενώ το σύνολο των συλλόγων που θα μετάσχουν στη Σούπερ Λίγκα θα μειωθεί σε 16 από τη σεζόν 2015/2016.
Αναλυτικά η επίσημη ενημέρωση από την Eλληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία:
«Το ΔΣ της ΕΠΟ ενημερώθηκε από τον πρόεδρο Γιώργο Σαρρή για όσα έλαβαν χώρα στη Βραζιλία κατά την πρόσφατη κλήρωση των ομίλων για την τελική φάση του Μουντιάλ 2014, αλλά και για τις συζητήσεις με τον κ. Φερνάντο Σάντος σε ό,τι αφορά την πρόταση που του έχει γίνει για επέκταση της συνεργασίας του με την Εθνική Ομάδα. Ο κ. Σαρρής τόνισε ότι υπάρχει δέσμευση του κ. Σάντος να δώσει την οριστική του απάντηση έως τις 23/2/2014, ημέρα κλήρωσης των ομίλων για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2016.
Σε ό,τι αφορά το ζήτημα του αριθμού των ομάδων που θα υποβιβαστούν από τη Super League και θα προβιβαστούν από τη Football League την τρέχουσα περίοδο αποφασίστηκε ότι την Τρίτη 10/12/2013 και ώρα 14:00 θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΕΠΟ συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων της Ομοσπονδίας και των δύο λιγκών για να υπάρχει τελική απόφαση.
Ταυτόχρονα εγκρίθηκε ο διετής προγραμματισμός της ΕΠΟ όσον αφορά το ζήτημα ανόδου και υποβιβασμού όλων των Εθνικών Κατηγοριών, ο οποίος αναλύεται ως εξής:
2014-15
Super League: Ξεκίνημα περιόδου με 18 συλλόγους, υποβιβασμός στην F.L. 4 συλλόγων, άνοδος από τη F.L. 2 συλλόγων, σύνολο συλλόγων στο τέλος της περιόδου 16.
Football League: Ξεκίνημα περιόδου με 28 συλλόγους, υποβιβασμός από τη S.L. 4 συλλό γων, άνοδος στη S.L. 2 συλλόγων, υποβιβασμός στη Γ’ Εθνική 14 συλλόγων, άνοδος από τη Γ’ Εθνική στην F.L. 4 συλλόγων, σύνολο συλλόγων στο τέλος της περιόδου 20.
Γ’ Εθνική: Ξεκίνημα περιόδου με 64 συλλόγους, άνοδος στη F.L. 4 συλλόγων, υποβιβασμός στις ΕΠΣ 24 συλλόγων, υποβιβασμός από F.L. 14 συλλόγων, άνοδος απο τις ΕΠΣ 14 συλλόγων, σύνολο συλλόγων στο τέλος της περιόδου 64.
2015-16
Super League: Ξεκίνημα περιόδου με 16 συλλόγους, υποβιβασμός στην F.L. 2 συλλόγων, άνοδος από τη F.L. 2 συλλόγων, σύνολο συλλόγων στο τέλος της περιόδου 16.
Football League: Ξεκίνημα περιόδου με 20 συλλόγους, υποβιβασμός από τη S.L. 2 συλλόγων, άνοδος στη S.L. 2 συλλόγων, υποβιβασμός στη Γ’ Εθνική 6 συλλόγων, άνοδος από τη Γ’ Εθνική στην F.L. 4 συλλόγων, σύνολο συλλόγων στο τέλος της περιόδου 18.Γ’ Εθνική: Ξεκίνημα περιόδου με 64 συλλόγους, άνοδος στη F.L. 4 συλλόγων, υποβιβασμός στις ΕΠΣ 16 συλλόγων, υποβιβασμός από F.L. 6 συλλόγων, άνοδος απο τις ΕΠΣ 14 συλλόγων, σύνολο συλλόγων στο τέλος της περιόδου 64.
Εγκρίθηκε ομόφωνα η εφαρμογή κριτηρίων αδειοδότησης για τους συλλόγους της Football League που θα ανέλθουν στην κορυφαία επαγγελματική κατηγορία, ίδια με αυτά που εφαρμόζονται για τους συλλόγους της Super League.
Ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση της Τεχνικής Επιτροπής όπως διεξαχθούν στα γήπεδα ΔΑΚ Κομοτηνής, Αγίου Κοσμά και Λουτρακίου, αντίστοιχα, οι αγώνες των Εθνικών Ομάδων Γυναικών με τη Ρουμανία (15/1/2014, φιλικός), Παίδων με την Ουκρανία (12/2/2014, φιλικός) και Γυναικών με τη Νορβηγία (13/2/2014, προκριματικά Μουντιάλ 2015)».

#Tags: ΕΠΟ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.