, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αγελάδες “τράκαραν” με… τρένο

Εκτροχιάστηκε, στις 10.40 το πρωί της Τρίτης, επιβατική αμαξοστοιχία με 120 επιβάτες, που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Αθήνα, διερχόμενη από τον σταθμό του Ασωπού, μεταξύ Τιθορέας και Λιανοκλαδίου. Δεν υπήρξαν τραυματίες.

Η αμαξοστοιχία Ιντερσίτι 53, που είχε αναχωρήσει στις 7.04 από τη Θεσσαλονίκη, εκτροχιάστηκε όταν ξαφνικά, βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα κοπάδι αγελάδες, που βρίσκονταν πάνω στη γραμμή.

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η μηχανή του τρένου και ένα βαγόνι βγήκαν από τις ράγες, αλλά, καθώς στο σημείο, η γραμμή είναι μονή και δεν αναπτύσσονται μεγάλες ταχύτητες, έμειναν όρθια και δεν έγειραν στο πλάι, κι έτσι δεν υπήρξε κανένας τραυματίας.

Στο σημείο έσπευσε άλλη αμαξοστοιχία για να παραλάβει τους επιβάτες και να τους μεταφέρει στο Λιανοκλάδι, από όπου θα μεταβούν στον προορισμό τους με λεωφορεία.

Στο σημείο του ατυχήματος έσπευσαν επίσης, οχήματα της πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ.

Η σιδηροδρομική συγκοινωνία Αθηνών-Θεσσαλονίκης διακόπηκε, και καταβάλλονται προσπάθειες να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.