, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Καλό κλίμα αλλά ανοικτά μέτωπα

Stournaras-troika

Προχωρούν οι συζητήσεις «σε καλό κλίμα» με τους επικεφαλής της τρόικας, ενώ τα μέτωπα των αμυντικών βιομηχανιών και των πλειστηριασμών παραμένουν ανοιχτά.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε ότι «έχουν ξεκινήσει συζητήσεις σε καλό και εποικοδομητικό κλίμα. Θα φανεί».

Επίσης, για το θέμα των ΕΑΣ, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε μόνο ότι «γίνονται συζητήσεις».

Όπως δήλωσε στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης, «υπάρχει μετακίνηση της τρόικας προς τις ελληνικές θέσεις, αλλά δεν μπορούμε να προδικάσουμε ότι θα υπάρξει συμφωνία».

Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες τόσο σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων όσο και σε επίπεδο κορυφής, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες από το υπουργείο Ανάπτυξης η συζήτηση εστιάζεται σε τρεις παραδοχές.

Δηλαδή, η προστασία από τους πλειστηριασμούς να ισχύσει και για όλο το 2014, να διατηρηθεί ο Νόμος Κατσέλη και το ισχύον πλαίσιο για τους ενήμερους δανειολήπτες, ενώ από το 2015 να ισχύσει σύστημα εξωδικαστικής διαχείρισης κατά το Ιρλανδικό μοντέλο.

paraskhnio.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.