, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Οι αστέρες που έσβησαν το 2013

Το 2013 έφερε στενοχώριες στους κινηματογραφόφιλους που αποχαιρέτησαν πολλούς πρωταγωνιστές της μεγάλης οθόνης.

Ο Πίτερ Ο’Τουλ ήταν ο τελευταίος μιας παρέας ορκισμένης να μην αφήσει κανένα μπουκάλι αδειανό και καμιά ευκαιρία για σαματά να πάει χαμένη. Σαν τους κολλητούς του: τον Ρίτσαρντ Χάρις, τον Όλιβερ Ριντ, τον Πίτερ Φιτσς και τον Ρίτσαρντ Μπάρτον. Μόνο που ο θάνατος του Ο’Τουλ ήταν μάλλον γαλήνιος και εντελώς αταίριαστος με τη ζωή του.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που κάποτε έστειλε προσκλητήρια στους φίλους του για πρωτοχρονιάτικο πάρτι όπου αναγραφόταν η εξής φράση: «Σεξ, παράνοια, δολοφονίες, μέθη, κραυγές, στριγκλιές και σπάσιμο οστών: Αυτές οι μικρές χαρές αποτελούν την αποδεκτή συμπεριφορά». Επρόκειτο για μια φράση σύνθημα της παρέας εκείνης, μια φράση την οποία υποστήριζαν επί καθημερινής βάσεως.

Όπως αναφέρουν τα Νέα, ένα βράδυ η παρέα αυτή βρέθηκε σε μια ιρλανδέζικη παμπ, όταν ο ιδιοκτήτης αναγκάστηκε να τους μεταφέρει τα κακά νέα: η ώρα είχε περάσει και σύμφωνα με τους κανονισμούς, το μαγαζί έπρεπε να κλείσει. Το πρόβλημα ξεπεράστηκε επί τόπου όταν οι Μπάρτον, Ο’ Τουλ , Ριντ και Φιτς αγόρασαν το μαγαζί. Η επιταγή που έκοψαν βέβαια ανακλήθηκε την επόμενη ημέρα, παρέμειναν ωστόσο φίλοι ως το θάνατο του με τον ιδιοκτήτη.

Ο Ο’ Τουλ αποσύρθηκε από την υποκριτική το 2012, ωστόσο υπήρχαν φήμες πως θα επέστρεφε στην ενεργό δράση για τις ανάγκες μιας ταινίας με τίτλο «Η Αικατερίνη της Αλεξάνδρειας». Άλλωστε ο ίδιος ήταν διατεθειμένος να δουλέψει ως το τέλος της ζωής του. Όταν πληροφορήθηκε πως το 2003 θα λάμβανε ένα τιμητικό «χρυσό αγαλματίδιο» για τη συνολική του προσφορά στην Έβδομη Τέχνη, θερμοπαρακάλεσε την Ακαδημία να του το αρνηθεί. «Έχω πολλά να δώσω ακόμα», τους είπε αλλά έπειτα το ξανασκέφτηκε. Τρία χρόνια μετά βρέθηκε ξανά υποψήφιος για το «Venus», αλλά και πάλι έφυγε με άδεια χέρια, έχοντας ωστόσο προ πολλού κατακτήσει την αθανασία.

Τζόαν Φοντέιν

Πιλότος αεροπλάνου, πρωταθλήτρια στην πτήση αερόστατου, δεινή γκόλφερ και με πτυχίο αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων, η Τζόαν Φοντέιν ήταν σίγουρα πολυτάλαντη και άλλο τόσο παθιασμένη. Τα μεγάλα έντονα μάτια της κόσμησαν πολλά γνωστά μελοδράματα , η ίδια όμως είχε ιδανική κοψιά σταρ της εποχής και την αξιοποίησε στο έπακρο.

Σχεδόν τελευταία εκπρόσωπος εκείνης της Χρυσής Χολιγουντιανής εποχής, η Φοντέιν κόσμησε άπειρα πρωτοσέλιδα και έκανε και τέσσερις γάμους. Όταν μάλιστα πήρε διαζύγιο από τον τελευταίο της σύζυγο, τον Άλφρεντ Ράιτ δήλωσε: «Ο γάμος ως θεσμός είναι τόσο νεκρός όσο και το ντόντο».

Πολ Γουόκερ

«Κάποιες φορές σκέφτομαι πως ίσως πρέπει να συμμαζευτώ. Πως μου αρέσει η ιδέα του γάμου. Μετά σκέφτομαι πόσο μου αρέσουν τα αυτοκίνητά μου και συνειδητοποιώ πως και πρέπει να κάνω με τις προτεραιότητές μου» έλεγε ο Πολ Γουόκερ ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο στο αυτοκινητιστικό δυστύχημα της 1ης Δεκεμβρίου.

Ο ηθοποιός πέθανε στη μέση των γυρισμάτων της τελευταίας συνέχειας του «Fast and the Furious» και λίγες μέρες μετά το χαμό, η παραγωγός εταιρία στράφηκε στον αδερφό του για το γύρισμα των σκηνών που έχουν απομείνει αν και ο ίδιος δεν έχει δώσει ακόμα κάποια απάντηση.

Τζέιμς Γκαντολφίνι

Να και ένας θάνατος καθ’ όλα αναπάντεχος. Αν και σκληρός μαφιόζος στην περίφημη σειρά «The Sopranos» ο Τζέιμς Γκαντολφίνι πρέπει να ήταν από τις πιο συμπαθείς φυσιογνωμίες στο Χόλιγουντ και σίγουρα ένας από τους πιο ταλαντούχος ηθοποιούς. Χαρακτηριστική ήταν η στιγμή στο «Killing them softly» δίπλα στον Μπραντ Πιτ όπου εδραίωσε ένα χαρακτήρα από την πρώτη του κιόλας εμφάνιση.

Ο Γκαντολφίνι άφησε την τελευταία του πνοή ενώ έκανε διακοπές στην Ιταλία με τον 13χρονο γιο του στα 51 του χρόνια – είχε μόλις προλάβει να αφήσει λεπτομερή διαθήκη (η περιουσία του έφτανε τα 70 εκατομμύρια δολάρια).

Κάρεν Μπλακ

Δεν γίνεται να αγαπάς τον Αμερικάνικο κινηματογράφο και να αγνοείς την Κάρεν Μπλακ. Από τον «ξέγνοιαστο καβαλάρη» δίπλα στους Ντένις Χόπερ, Πίτερ Φόντα και Τζακ Νίκολσον, τον «μεγάλο Γκατσμπι», παρέα με τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ η Μπλακ έγινε έμβλημα του Αμερικάνικου κινηματογράφου για να χαθεί στα 80s σε δεύτερους ρόλους. Όταν πια τη συναντούσες μονάχα σε ταινίες τρόμου τρίτης διαλογής, η Μπλακ επέστρεψε για την ολοκλήρωση του «Dark Blood». Μια καμπάνια της μέσω διαδικτύου, προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για την πολυέξοδη θεραπεία της για τον καρκίνο, έμεινε στα μισά.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.