, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αιχμές για Παπούλια και Δένδια από δικαστές και εισαγγελείς

papoulias-dendias
Επικρίσεις κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, αλλά και του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια διατυπώνει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.
Με αφορμή τη δήλωση του κ. Παπούλια ότι «ήταν αποκρουστικό» που αθωώθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση του Χρηματιστηρίου, η Ένωση κατηγορεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι «εντός διαστήματος ολίγων ημερών, επιμένει να επαναλαμβάνει δυσμενή κριτική εναντίον της Δικαιοσύνης, χρησιμοποιώντας, μάλιστα, χαρακτηρισμούς, ανεπίτρεπτους, τόσον γενικότερα, όσο και κυρίως όταν προέρχονται από τον κορυφαίο Πολιτειακό παράγοντα («αποκρουστική» απόφαση)».
«Το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου», όπως υποστηρίζει, «υπήρξε σοβαρότατο πολιτικό σκάνδαλο, για το οποίο, εν τούτοις, ουδεμία πολιτική ευθύνη αποδώθηκε σε πολιτικά πρόσωπα ενώ, αντίθετα, αποδίδεται ευθύνη στους Δικαστές, χωρίς, προφανώς γνώση των στοιχείων της δικογραφίας, τα οποία οδήγησαν το (Πρωτοβάθμιο) Δικαστήριο στην απαλλαγή των κατηγορουμένων. Εξάλλου, η ορθή άσκηση του Λειτουργήματός τους επιβάλλει στους Δικαστικούς Λειτουργούς, να απονέμουν δίκαιο, με τρόπο συνετό και αντικειμενικό και όχι ”να παίρνουν κεφάλια”, όπως ζητήθηκε»,
Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του κ. Δένδια αλλά και δημοσιογράφων για τη διαφυγή του Ξηρού η Ένωση απαντά ότι «ουδείς δικαιούται να διαγράφει το δυσχερές, επίπονο και επικίνδυνο έργο των Δικαστικών Λειτουργών και αγνοώντας ότι αυτοί διενήργησαν την ανάκριση, παρέπεμψαν, εδίκασαν και κατεδίκασαν τα εμπλεκόμενα σε τρομοκρατικές ενέργειες πρόσωπα, να απομονώνει συγκεκριμένες περιπτώσεις και να προσπαθεί να επιρρίπτει την ευθύνη αποκλειστικά και μόνο στους Δικαστικούς Λειτουργούς, παραβλέποντας ότι το Συμβούλιο των Φυλακών, του οποίου προΐσταται Εισαγγελέας, αποφάσισε με βάση την ισχύουσα νομοθεσία».
Καλεί τέλος τα αρμόδια όργανα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά και συγκρατημένα σχετικά με τη χορήγηση αδείας εξόδου στους εκτίοντες ποινή, αξιολογώντας ειδικά την κάθε συγκεκριμένη περίπτωση, ώστε να μην αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος, ότι κατέληξαν σε εσφαλμένη κρίση, η οποία θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της κοινωνίας.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.