, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Εμμανουήλ

2015618_b2

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς ο πρώην επικεφαλής των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Σωτήρης Εμμανουήλ, που κατηγορείται για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα για την υπόθεση των υποβρυχίων.
Στην απολογία του, ο Σωτήρης Εμμανουήλ φέρεται να υποστήριξε ότι τα 17 εκατομμύρια ευρώ που διακινήθηκαν μέσα από λογαριασμό του, και τα οποία του καταλογίζονται ως παράνομα έσοδα από μίζες για προμήθεια υποβρυχίων, προέρχονται από νόμιμη εργασία, και μάλιστα είναι χρήματα τα οποία βρίσκονταν στο εξωτερικό, αλλά επαναπατρίστηκαν με το λεγόμενο “νόμο Αλογοσκούφη”, και ο ίδιος κατέβαλε τους απαραίτητους φόρους, επομένως είναι απολύτως νόμιμα.
Επιμένει, εξάλλου, ότι δεν έχει και δεν είχε καμία σχέση με μίζες.
Το Σάββατο ενώπιον του ανακριτή θα απολογηθεί και ο πρώην στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Ιωάννης Μπέλτσιος, ο οποίος επίσης συνελήφθη για τις ίδιες κατηγορίες με τον Σ. Εμμανουήλ..
Παράλληλα, συμπληρωματικά στοιχεία για “ωφέλιμες πληρωμές” προτίθεται να καταθέσει στην ανάκριση ο κατηγορούμενος Παναγιώτης Ευσταθίου, ο οποίος αναμένεται να επανέλθει με συμπληρωματικό υπόμνημα στον ανακριτή, στο οποίο θα αποκαλύπτει τα στοιχεία “τροφοδότη” τραπεζικού λογαριασμού σε τράπεζα στο Λονδίνο, λογαριασμός ο οποίος είχε εντοπιστεί από τις δικαστικές αρχές με καταθέσεις ύψους 18 εκ. ευρώ.
Από τις κινήσεις του συγκεκριμένου λογαριασμού, που προτίθεται να δώσει ο κατηγορούμενος, αναμένεται να αποκαλυφθούν νέα πρόσωπα, που έλαβαν μίζες για τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.