, Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

search icon search icon

Διαπληκτισμοί μεταξύ συνηγόρων στη δίκη Παπαγεωργόπουλου

 
papageorgopoulos21012014
lemousias21012014
Mε αναπτερωμένο το ηθικό προσήλθε στην εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της  υπόθεσης υπεξαίρεσης των 18 εκατ. ευρώ ο τέως δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ύστερα από τις εκδηλώσεις αγάπης και θαυμασμού Θεσσαλονικέων και φίλων του που συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης
Για την υπόθεση κατηγορούνται επίσης ο πρώην γενικός γραμματέας και ο πρώην ταμίας του Δήμου Μιχάλης Λεμούσιας και Παναγιώτης Σαξώνης αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων, πρωτόδικα, είχε επιβληθεί η ποινή της ισόβιας κάθειρξης, στον καθένα.
Την περασμένη Πέμπτη που ξεκίνησε η δίκη σε δεύτερο βαθμό αλλά διακόπηκε λόγω παρέλευσης ωραρίου, ο συνήγορος υπεράσπισης του Μιχάλη Λεμούσια υπέβαλε αίτημα να μην εξεταστεί η οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά, εκ των βασικών μαρτύρων κατηγορίας στην υπόθεση, ωστόσο ο εισαγγελέας της έδρας, αντιεισαγγελέας Εφετών Δημήτρης Νάιντος, πρότεινε την απόρριψή του. Το δικαστήριο μετά από ολιγόλεπτη σύσκεψη απέρριψε την ένσταση και η δίκη συνεχίστηκε με την εξέταση της κ. Τσεμπερά.
Ο Β. Παπαγεωργόπουλος επέμεινε στην αθωότητά του, τονίζοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ για την οποία καταδικάστηκε πριν από 11 μήνες από το πρωτόδικο δικαστήριο, ενώ την αθωότητά του υποστήριξε και το άλλοτε “δεξί χέρι” του τέως δημάρχου, ο Μ. Λεμούσιας. Στον αντίποδα, ο Παναγιώτης Σαξώνης αποδέχθηκε τις κατηγορίες που του καταλογίζονται, ζητώντας “συγγνώμη” από το λαό της Θεσσαλονίκης.
Πριν από λιγό ένταση προκλήθηκε ανάμεσα στον συνήγορο του Μ. Λεμούσια, Α. Κούγια και στον συνήγορο του Π. Σαξώνη, Μ. Καφκόπουλο, οι οποίοι αντάλλαξαν βαρείς χαρακτηρισμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν κατέβηκε η οικονομική επιθεωρήτρια, Α. Τσεμπερά για να κατεθέσει, ο Μ. Καφκόπουλος μιλούσε, ενώ την ίδια ώρα συζητήσουσε ψιθυριστά και ο Α. Κούγιας, γεγονός που εκνεύρισε τον πρώτο. Έτσι ακολούθησε μία έντονη συζήτηση ανάμεσα στους δύο συνηγόρους, κατα την οποία ο Καφκόπουλος είπε: “Τώρα φοβηθήκαμε θα πάρουμε κανένα χάπι” και ο κ Κούγιας απάντησε: “Τι μιλάς δεν έχεις ούτε δικογραφία μπροστά σου”.Η απάντηση του Μ. Καφκόπουλου ήταν άμεση λέγοντας: “Δεν πας να κάνεις κανένα μπάνιο για να συνέλθεις;” Η παραπάνω συζήτηση προκάλεσε την έκρηξη του προέδρου της έδρας που έσπευσε να επαναφέρει στην τάξη τους δύο συνηγόρους, απειλώντας τους ότι τα λεγόμενά τους θα καταχωρηθούν στα πρακτικά της δίκης.
Όσον αφορά τις εξελίξεις στην δίκη της υπεξαίρεσης, αυτή την ώρα καταθέτει η οικονομική επιθεωρήτρια, Α. Τσεμπερά, η οποία έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο και εσκεμμένες παραλείψεις που προκάλεσαν ένα χάος στον δήμο.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.