, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Δ. Τσοβόλας "Ο Σαξώνης κατηγόρησε τον Δήμαρχο Β. Παπαγεωργόπουλο για να τον εκδικηθεί"!

 
Νέα δεδομένα στη δίκη για την υπεξαίρεση στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης φέρνει ο συνήγορος του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, Δημήτρης Τσοβόλας. Ο κ. Τσοβόλας ανέφερε πως στην πρώτη κατάθεσή, ο Π. Σαξώνης κατέθεσε πως δεν ξέρει αν γνώριζε ο δήμαρχος για την υπεξαίρεση. Στις 24/06/2009, ωστόσο,  κατέθεσε πως γνωρίζει.
Όπως ανάφερε  ο κ. Τσοβόλας, την προηγουμένη ημέρα,  ο κ. Παπαγεωργόπουλος απέλυσε τον Π. Σαξώνη από τον δήμο Θεσσαλονίκης. “Είναι θέμα ηθικής τάξης”, είπε απευθυνόμενος προς το δικαστήριο ο Δ. Τσοβόλας, προσθέτοντας πως: “Έχω βρεθεί κι εγώ στην ίδια θέση και γνωρίζω πως είναι. Μου ζητούσαν συγγνώμη μετά”.
Στη συνέχεια ο κ. Τσοβόλας ρώτησε την κ. Τσεμπερά ποια στοιχεία διαθέτει που στηρίζουν τις κατηγορίες Σαξώνη ότι τα χρήματα της υπεξαίρεσης τα πήραν οι κ.κ. Παπαγεωργόπουλος και Λεμούσιας. Η οικονομική επιθεωρήτρια δήλωσε  ότι Παπαγεωργόπουλος και Λεμούσιας είχαν κοινούς λογαριασμούς και στους οποίους εμφανίζονταν αποκλίσεις. Η ίδια, ωστόσο, συμπλήρωσε ότι δεν έχει στοιχεία για το πού οφείλονται οι αποκλίσεις.
Κατά την έξοδο του από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ο κ. Τσοβόλας τόνισε ότι το πόρισμα Τσεμπερά καταρρίπτεται  και ότι η οικονομική επιθεωρήτρια προσπαθεί να στηρίξει ένα πόρισμα το οπιοίο και από την λογιστική πραγματογνωμοσύνη προκύπτει ότι είναι τελείως εξωπραγματικό. Μάλιστα, όπως είπε από τις φορολογικές δηλώσεις του πρώην δημάρχου προκύπτει ένα ποσό 800.000 ευρώ που είναι περισσότερο από τις καταθέσεις.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.