, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Πώς θα υπολογίζετε τη σύνταξή σας διαδικτυακά

sintaksisΤις νέες ηλεκτρονικές εφαρμογές που αφορούν τις συντάξεις του δημοσίου, παρουσίασαν με ανακοίνωσή τους, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, Χαράλαμπος Τσαβδάρης.

Συγκεκριμένα:
– Έχει τεθεί σε λειτουργία η διαδικτυακή πύλη (portal) με στόχο την ενημέρωση των ενδιαφερομένων και τη προώθηση της αναγκαίας διαφάνειας.
Μέσω του portal, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες έχουν ήδη τη δυνατότητα υπολογισμού της σύνταξής τους και -από την 1η Ιανουαρίου 2013- παρακολούθησης της πορείας της αίτησης συνταξιοδότησής τους.
– Έχει τεθεί σε λειτουργία, από την 1η Ιανουαρίου 2014, σχετική εφαρμογή και πλέον διατίθενται ηλεκτρονικά τα ενημερωτικά σημειώματα συντάξεων του Δημοσίου, από τη διαδικτυακή πύλη.
Η πληροφόρηση είναι προσωποποιημένη, και ακολουθεί τους γενικότερους κανόνες ασφαλείας, που ισχύουν για τις συναλλαγές των πολιτών με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.
Η ηλεκτρονική ενημέρωση γίνεται, είτε μέσω του εν λόγω portal, είτε από τον γενικό ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr) ακολουθώντας τις κάτωθι οδηγίες:
* Στις «Δράσεις» (γαλάζια περιοχή) επιλέγετε το πεδίο «Μισθοί – Συντάξεις».
* Επιλέγετε το πεδίο «Συντάξεις» (επάνω δεξιά στην σελίδα).
* Επιλέγετε το πεδίο «Προσωποποιημένη πληροφόρηση» (αριστερά στη μέση της σελίδας).
* Εισάγετε τον κωδικό πρόσβασης (κωδικός Taxisnet).
* Επιλέγετε το πεδίο «Μηνιαίο Ενημερωτικό Σημείωμα».
* Επιλέγετε τον μήνα και έτος του ενδιαφέροντος σας.
* Επιλέγετε το πεδίο «Εμφάνιση».
Οι εφαρμογές αυτές, όπως σημειώνει το υπουργείο Οικονομικών, με τη χρήση των νέων τεχνολογιών αποτελούν μέρος μιας σειράς δυνατοτήτων, που θα τεθούν στη διάθεση του πολίτη το προσεχές χρονικό διάστημα, με στόχο την μείωση της γραφειοκρατίας και την επιτάχυνση των διαδικασιών.
iefimerida.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.