, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Βενιζέλος: «Aνάγκη διασφάλισης πολιτικής συναίνεσης γύρω από το Κυπριακό»

det_venizelosevagelos-thumb-large
Την ανάγκη διασφάλισης της ευρύτατης πολιτικής συναίνεσης γύρω από το Κυπριακό, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών,Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά από τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.
Αναφορικά με την πρόταση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου για σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι θα γίνει μια συζήτηση και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το αν μια τέτοια διαδικασία διευκολύνει σε κάτι.
Σημείωσε επίσης ότι «την τύχη του, ο κυπριακός λαός την κρατάει στα χέρια του, γιατί η απόφαση θα ληφθεί με δημοψήφισμα από τους ίδιους τους κύπριους πολίτες» και άρα, όπως είπε, «πρέπει να του διασφαλίσουμε τις προϋποθέσεις μίας απόφασης η οποία έχει συνείδηση του ιστορικού βάρους της».
Στόχος μας, επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, είναι «να αναδεικνύεται πάντα το κυπριακό πρόβλημα ως πρόβλημα παραβίασης του Διεθνούς Δικαίου, εισβολής, κατοχής, να αναδεικνύονται οι ευθύνες που υπάρχουν, αλλά να ανοίγεται και μία προοπτική για μια λύση σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο, σύμφωνη με τα ψηφίσματα τουΣυμβουλίου Ασφαλείας, με τις συμφωνίες υψηλού επιπέδου, με το κοινοτικό κεκτημένο».
«Είμαστε ακόμη στην αρχή, θέλει πολλή δουλειά, πολλή προσπάθεια, η πρωτοβουλία των κινήσεων ανήκει στον πρόεδρο Αναστασιάδη και στις ηγεσίες των δύο Κοινοτήτων», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι «σε καμία περίπτωση η Ελλάδα και η Κυπριακή Δημοκρατία δεν πρόκειται να αναγνωρίσουν το τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.