, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Λοβέρδος: "Δεν επιστρέφω στο ΠΑΣΟΚ, είμαι Νέα Ελλάδα"

 
IMG_3916
 
της Έλενας Καραβασίλη
Το εγχείρημα της «Ελιάς» υπερασπίστηκε ο πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα Ανδρέας Λοβέρδος, σε συνάντηση που είχε σήμερα στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης με τον Γιάννη Μπουτάρη.
Απαντώντας στην ερώτηση της karfitsa, πως πολλοί ισχυρίζονται ότι με τη στήριξη του στην Ελιά, ανοίγει ο δρόμος επιστροφής του κ. Λοβέρδου στο ΠΑΣΟΚ ο ίδιος απάντησε: «Είμαι Νέα Ελλάδα. Έχουμε ένα κόμμα με δημοσκοπική καταγραφή πανελλήνια, με στελέχη σε όλη τη χώρα. Εδώ στη Θεσσαλονίκη έχουμε πολλές δυνάμεις και οι εκδηλώσεις που κάναμε ήταν πάντα μαζικές. Είμαστε στην Ελιά. Η Ελιά πρέπει να είναι το σχήμα της κεντροαριστεράς του παρόντος και του μέλλοντος. Στη συνεργασία πολλών και με την παρουσία καινούριων ανθρώπων ελπίζουμε πολλά. Δεν υπάρχει λόγος να τα χαλάμε πριν τα ξεκινήσουμε. Συνεπώς είμαστε σε ένα κοινό μέτωπο και υπό μία κοινή στέγη. Δε θα δώσουμε χωριστές εκλογικές μάχες. Πολλά είπαμε, η παρακμή φέρνει προβλήματα, φέρνει συγκρούσεις, γκρίνιες, διασπάσεις. Όλα αυτά γίνανε, έχουν όμως γίνει παρελθόν. Πάμε ενωμένοι, έχουμε ελπίδες. Ξέρουμε τις δυσκολίες δε κρατάμε μεγάλα καλάθια, ξέρουμε τι λέει ο κόσμος. Θέλουμε να προχωρήσουμε μπροστά, όλα τα άλλα δεν είναι αυτής της στιγμής θέματα».
Στο πλαίσιο της συνάντησης με τον Γιάννη Μπουτάρη, ο Ανδρέας Λοβέρδος αναφέρθηκε στις εξελίξεις στο χώρο της Κεντροαριστεράς, μιλώντας για την συγκρότηση της “Ελίας” που ξεκίνησαν από την περασμένη Τρίτη.
Όπως τόνισε ο κ. Λοβέρδος έγινε προσκλητήριο από όλους όσους συμμετέχουν στο εγχείρημα για την συνδιάσκεψη στις 8 και 9 Μαρτίου για το όνομα του σχήματος, το σύμβολο της «Ελιάς», τις πολιτικές θέσεις, την τοπική αυτοδιοίκηση και τις ευρωπαϊκές εκλογές.
Τις επόμενες μέρες θα συγκροτηθεί το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές και μετά τις εκλογές αυτό το σχήμα θα συνεχίσει.
Τόνισε πως η κεντροαριστερά είναι μεγάλη, η δημοκρατικό παράταξη είναι μεγάλος πολιτικός χώρος αλλά βρίσκεται σε παρακμή. Διαχειρίστηκε μόνο της, αβοήθητη την κρίση όταν όλοι οι άλλοι δημαγωγούσαν.
Όσον αφορά στη στήριξη του στο πρόσωπο για υποψήφιο περιφερειάρχη ο κ. Λοβέρδος δήλωσε: “Έχω εκφραστεί στο παρελθόν ότι στη Θεσσαλονίκη αν κατέβει ο Μάρκος Μπόλαρης, εγώ θα τον στηρίξω. Αλλά αυτό δεν είναι δεδομένο. Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Πρέπει όμως να ξεκαθαριστούν τα πράγματα σύντομα».
O Ανδρέας Λοβέρδος μίλησε και για το κόμμα «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη. “Κάθε καινούρια κίνηση είναι ελπιδοφόρα, πρέπει να τη βλέπουμε θετικά. Το έχω κάνει αυτό με όλους και με όλες. Δε θα μπορούσα να μην το κάνω για τον Σταύρο Θεοδωράκη. Όλα τα νέα πράματα κομίζουν μια ελπίδα. Κάτι που το έχουμε ανάγκη αυτή τη στιγμή. Όλα όμως παίρνουν τον δρόμο τους. Ας πάρει τον δρόμο του και βλέπουμε”.
IMG_3927
 
Ο κ. Λοβέρδος δεν παρέλειψε να δείξει την αμέριστη συμπαράσταση του στο πρόσωπο του κ. Μπουτάρη. «Δέκα χρόνια μετά είμαστε εδώ για μία καλή συνεργασία. Δεν είναι όπως το 2010. Έχουν γίνει πράγματα από τότε. Όλος ο σχεδιασμός, οι φιλοδοξίες και τα όνειρα. Δεν είναι πια κάτι που λέμε κι όποιος θέλει τα ακούει ή δεν τα ακούει. Είμαστε εδώ το 2014 για μια νέα νίκη. Είμαι εδώ για να σφίξω το χέρι του Γιάννη Μπουτάρη, να τον συγχαρώ και να του πω ότι όλοι εμείς που ήμασταν δίπλα του τότε, συνεχίζουμε να είμαστε πλάι του και να τον στηρίζουμε», τόνισε ο κ. Λοβέρδος.
Με τη σειρά του ο Γιάννης Μπουτάρης σχολίασε, «έχουμε από παλιά φιλικά σχέση με τον Ανδρέα Λοβέρδο. Είχαμε και καλή συνεργασία όταν ήταν στο υπουργείο Υγείας για θέματα απεξαρτήσεων. Ο Ανδρέας έχει επανειλημμένα τονίσει ότι πιστεύει στην αυτοδιοίκηση. Φυσικά η στήριξη από το κόμμα του για την προσπάθεια που κάνουμε για τη Θεσσαλονίκη είναι όχι απλά ευπρόσδεκτη, αλλά εξαιρετικά σημαντική».
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.