, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Μόνο μέσω Ίντερνετ οι βεβαιώσεις εισφορών

oaee-660_4
 
Δεν θα ταχυδρομηθούν φέτος οι βεβαιώσεις εισφορών που κατέβαλλαν οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ το 2013, για τη συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης.
Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών ενημερώνοντας τους επιτηδευματίες ότι θα πρέπει να προμηθευτούν τη σχετική βεβαίωση μέσω διαδικτύου.
Η δυνατότητα έκδοσης των βεβαιώσεων παρέχεται μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΕ με τη συμπλήρωση των στοιχείων ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και Αριθμό Μητρώου (ΕΑΜ).
Ωστόσο, σε περίπτωση μη ταυτοποίησης των στοιχείων, οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να απευθύνονται για την έκδοσή τους, στα περιφερειακά γραφεία του Οργανισμού, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Υπενθυμίζεται ότι φέτος έχει αλλάξει η φορολογική αντιμετώπιση των ασφαλιστικών εισφορών. Αυτές, θα δηλώνονται σε καινούργιο κωδικό στο έντυπο Ε3 και όχι στο Ε1. Επίσης, θα αφαιρούνται στο σύνολό τους από τα ακαθάριστα έσοδα των επαγγελματιών και δεν θα εκπίπτουν σε ποσοστό 10% από τον φόρο όπως συνέβη πέρυσι.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.