, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ένα διαζύγιο, ένα διαμάντι και… ένα δισ. δολάρια

 
rimpo
 
Παγκοσμίου φήμης έχει μετατραπεί το διαζύγιο του Ρώσου ολιγάρχη και ιδιοκτήτη του Σκορπιού, Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ και της πρώην συζύγου του Ελένα Ριμπολόβλεβα, με τους δύο να εμπλέκονται σε διαφωνίες που κοστίζουν δισεκατομμύρια, αλλά μέχρι και… συλλήψεις.
Η 47χρονη Έλενα Ριμπολόβλεβα, συνελήφθη την προηγούμενη Δευτέρα στην Κύπρο και συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο της Λάρνακας λόγω εντάλματος που εκκρεμούσε σε βάρος της. Ο λόγος; Ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι αξίας 50 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο αμφισβητήθηκε πως ήταν δικό της. Ωστόσο το συγκεκριμένο κόσμημα είχε αγοραστεί στο δικό της όνομα.
Για την ιστορία, το ροζ διαμάντι σε σχήμα αχλαδιού (το οποίο είναι ένα από τα ακριβότερα και πιο σπάνια διαμάντια του πλανήτη) αγοράστηκε από τον τον οίκο «Graff» στο Λονδίνο για το ποσό 25.824.000 δολαρίων. Η αγορά έγινε από την οικογένεια Ριμπολόβλεφ τον Μάρτιο του 2008 και το διαμάντι ήταν 15,43 καρατίων. Προκειμένου να πραγματοποιηθεί η συναλλαγή, έγινε μεταφορά του ποσού στην HSBC της Γενεύης, στον τραπεζικό λογαριασμό που είχε δώσει ο διευθυντής του οίκου κοσμημάτων στο Λονδίνο.
Η Έλενα Ριμπολόβλεβα στην αντιγνωμία με τον σύζυγό της έχει σύμφωνα με τα λεγόμενά της έναν όχι και τόσο κρυφό άσσο στο μανίκι και αυτός δεν είναι άλλος από το τιμολόγιο της αγοράς. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, το τιμολόγιο είναι στο όνομά της ενώ μετά την συναλλαγή στις 19 Μαρτίου 2008 εστάλη στην οδό Ch.De Belle Fontaine στην περιοχή Κολονί της Ελβετίας από τον λονδρέζικο οίκο κοσμημάτων.
Τι υποστήριξαν οι δύο πλευρές
Η κυρία Ριμπολόβλεβα κατά την διάρκεια της περιπέτειάς της με τις κυπριακές αρχές υποστήριξε πως το δαχτυλίδι όχι μόνο είναι δικό της, αλλά ήταν δώρο του άνδρα της και μάλιστα δημιουργήθηκε να ταιριάζει στο δάχτυλό της και μόνο.
Από την άλλη πλευρά οι νομικοί του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, υποστηρίζουν πως το δαχτυλίδι έχει όντως κατασκευαστεί για το δάχτυλό της αλλά αυτό κοστίζει μόλις μερικές χιλιάδες ευρώ την ώρα που το διαμάντι ανήκει στο εμπίστευμα που έχει δημιουργηθεί προς όφελος των δύο παιδιών του πρώην ζεύγους
Ο δικηγόρος της κυρίας Ριμπολόβλεβα, κ. Ντέιβιντ Νιούμαν όπως αναφέρει το protothema.gr, επισήμανε ότι «το τιμολόγιο αποδεικνύει πως το διαμάντι ανήκει στην κυρία Ριμπολόβλεβα και όχι στο διεθνές εμπίστευμα “Domus Trust”. Στην πάνω δεξιά γωνία του τιμολογίου είναι το όνομα Anne Reiser, μία από τις δικηγόρους του κ. Ριμπολόβλεφ στη Γενεύη, όπου το διαζύγιο των δύο πλευρών βρίσκεται σε εκκρεμότητα. Μάλιστα τον Ιανουάριο του 2009 η κυρία Reiser κατά τη διάρκεια ακρόασης για το διαζύγιο είπε ότι το διαμάντι ήταν ένα δώρο από τον κ. Ριμπολόβλεφ στην κυρία Ριμπολόβλεβα και είχε υποβάλει το τιμολόγιο αυτό για να το αποδείξει. Οι δικηγόροι που διαχειρίζονται το εμπίστευμα στην Κύπρο και που έκαναν την καταγγελία δεν προσκόμισαν κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να αποδεικνύει πως το διαμάντι δεν είναι της κυρίας Ριμπολόβλεβα. Και εγώ ως δικηγόρος αλλά και η πελάτισσά μου πιστεύουμε ότι η σύλληψή της στην Κύπρο και η καταγγελία για κλοπή του διαμαντιού είναι άλλη μια προσπάθεια από τον κ. Ριμπολόβλεφ να πιέσει την κυρία Ριμπολόβλεβα ν παραιτηθεί των δικαιωμάτων της στο πλαίσιο της διαδικασίας του διαζυγίου στη Γενεύη».
Την ίδια ώρα ο κ. Νεοκλέους ο οποίος εκπροσωπεί την εταιρεία Bolton Trustees Limited που διαχειρίζεται το διεθνές εμπίστευμα «Domus Trust» επεσήμανε ότι το διαμάντι αγοράστηκε για τις δύο κόρες του ζεύγους, και δεν ανήκει ούτε στον ίδιο τον Ρώσο ολιγάρχη. Υπενθυμίζεται πως η διαμάχη του ζεύγους ξεπερνά το ένα δισ. δολάρια καθώς σύμφωνα πάντα και με τους νομικούς του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει στο ποσό αλλά τελικά η Έλενα Ριμπολόβλεβα υπαναχώρησε προκειμένου «να εξασφαλίσει μεγαλύτερη χρηματική αποζημίωση».
Πηγή: paraskhnio.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.