, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ένοχος ο γιατρός του ΕΟΠΥΥ από τη Θεσσαλονίκη

dikastiko-megaro
 
Σε 16 μήνες φυλάκισης με τριετή αναστολή και 2.500 ευρώ πρόστιμο καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο 57χρονος γιατρός του ΕΟΠΠΥ, που καταδικάστηκε για ρατσιστική συμπεριφορά και παράβαση του νόμου περί φυλετικών διακρίσεων. Ο κατηγορούμενος είχε αναρτήσει στο ιατρείο του επιγραφή η οποία ανέφερε “Οι Εβραίοι είναι ανεπιθύμητοι”.
Κατά την απολογία του ο γιατρός αρνήθηκε πως ανήρτησε ο ίδιος την συγκεκριμένη επιγραφή. «Εξυπηρετούσα ασθενείς, είδα την πινακίδα αλλά δεν την κατέβασα αμέσως. Στη συνέχεια εγώ ο ίδιος την κατέβασα με τα χεριά μου, την έσκισα και την πέταξα στα σκουπίδια», είπε ο κατηγορούμενος.
nazi «Μετά είδα τον αντιδήμαρχο και τον ελεγκτή του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την καταραμένη πινακίδα», κατέληξε.
Αναφορικά με τα όπλα και τα χάπια που βρέθηκαν στο διαμέρισμά του, υποστήριξε πως ήταν του πατέρα του ο οποίος διατηρούσε συλλογή και τα χάπια ήταν κι αυτά δικά του. «Δεν περίμενα έλεγχο στο σπίτι μου καθώς δεν ένιωθα πως είμαι ένοχος».
Ο γιατρός δεν κατάφερε να πείσει το δικαστήριο παρά το ότι υποστήριξε πως δεν είναι ρατσιστής και ο ίδιος πιστεύει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν διακρίσεις, ενώ προσέθεσε πως έχει πάρει τον όρκο του Ιπποκράτη και παραμένει πιστός σε αυτόν.
Από την πλευρά του ο δικηγόρος υπερασπιστικής γραμμής, Δημήτρης Πανούσης είπα χαρακτηριστικά: «Δε καταφέραμε να αποδείξουμε την αθωότητά του. Είναι και τέτοια η περιρρέουσα ατμόσφαιρα».
 
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.