, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Θρίλερ με αεροσκάφος με 239 επιβάτες; Χάθηκε από το ραντάρ

Malaisia
 

CNN: «Το αεροσκάφος είχε φτάσει στο ασφαλέστερο σημείο της πτήσης»

«Το αεροσκάφος είχε φτάσει στο ασφαλέστερο σημείο της πτήσης», ισχυρίζεται ο δημοσιογράφος του CNN,Richard Quest,<αναλύοντας ενδελεχώς τα αίτια που μπορεί να έφεραν όποια «εμπλοκή» στην πτήση των Amlaysian Airlines με 239 αγνοούμενους.
Σύμφωνα με τον έμπειρο δημοσιογράφο, έπειτα από δύο ώρες πτήσης, στο σημείο όπου βρίσκονταν το αεροσκάφος,χρησιμοποιείται ο αυτόματος πιλότος και ο ίδιος ο χειριστής κάνει ελάχιστες διορθωτικές κινήσεις και αλλαγές στο ύψος.
Ο Quest που συμπτωματικά είχε ασχοληθεί στο παρελθόν με τα αεροσκάφη της εταιρείας εκτιμά ότι το αεροσκάφος τύπου Boeing 777-200, μπορεί να έχει παλαιότητα 11 ετών, που έχει τροφοδοτηθεί από δύο βρετανικής κατασκευής κινητήρες Rolls-Royce Trent.
«Πρόκειται για μια πολύ αξιόπιστη αεροπορική εταιρεία με ένα πολύ καλό ιστορικό ασφαλείας», επισημαίνεται και καταλήγει στο ρεπορτάζ.

 
 
 
Και ο στρατός στις έρευνες για τον εντοπισμό του Boeing
Ο στρατός των Φιλιππίνων έστειλε σήμερα τρία πολεμικά πλοία και ένα αεροσκάφος για να συνδράμουν στις έρευνες για τον εντοπισμό του αεροπλάνου της Malaysia Airlines που έχει χαθεί από τα ραντάρ με 239 επιβαίνοντες.
Τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού των Φιλιππίνων και το αεροπλάνο ερευνούν την περιοχή ανοικτά της δυτικής επαρχίας Παλαουάν, δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού αντισυνταγματάρχης Ραμόν Ζαγκάλα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Πίτερ Πολ Γκάλβες επεσήμανε ότι οι έρευνες διεξάγονται βάσει της «πιθανότητας/υπόθεσης ότι το αεροσκάφος παρέκκλινε της πορείας του».
Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι στην επιχείρηση αναζήτησης και διάσωσης του Boeing 777-200 συμμετέχουν οι αρχές της Μαλαισίας, της Κίνας και του Βιετνάμ.
Εξάλλου κανονικά θα συνεχίσουν να εκτελούνται οι υπόλοιπες πτήσεις της Malaysia Airlines, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Άχμαντ Τζαουχάρι Γιαχία.
 
Συνετρίβη στη θάλασσα το αεροσκάφος Boeing B777-200 της εταιρείας Malaysia Airlines που είχε χαθεί από τα ραντάρ 153 ναυτικά μίλια από τις ακτές του νησιού. Τα ίχνη του αεροσκάφους στο οποίο επέβαιναν 239 άτομα είχαν χαθεί τα ξημερώματα δύο ώρες μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο, σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές.
Μετά την είδηση η κινεζική πρεσβεία στη Μαλαισία σχημάτισε μια ομάδα έκτακτης ανάγκης με επικεφαλής τον πρέσβη προκειμένου να βρεθεί το αεροσκάφος. Άμεση ήταν και η κινητοποίηση των βιετναμέζικων αρχών οι οποίες συνεργάστηκαν στενά με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Μαλαισίας και της Κίνας.
Τελικά το αεροσκάφος συνετρίβη στη θάλασσα 153 ναυτικά μίλια από τις ακτές του νησιού Το Τσου του Βιετνάμ, σύμφωνα με όσα δήλωσε αξιωματικός του ναυτικού της χώρας, υποστηρίζουν τοπικά μέσα ενημέρωσης. Τραγικές φιγούρες οι συγγενείς των επιβατών οι οποίοι έσπευσαν στο αεροδρόμιο προκειμένου να μάθουν νεώτερα.
«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν πλοία του βιετναμέζικου ναυτικού στην περιοχή, οπότε πρέπει να ζητήσουμε σκάφη από το νησί Που Κουόκ να είναι έτοιμα για την επιχείρηση διάσωσης», δήλωσε ο ναύαρχος Νγκο Βαν Πατ στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Tuoi Tre. Τα νησιά Το Τσου και Που Κουόκ βρίσκονται στο νοτιοδυτικό Βιετνάμ.
Malaisia1
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πώς ο ναύαρχος γνώριζε ότι το αεροσκάφος έχει συντριβεί ή το πού έχουν εντοπιστεί τα συντρίμμια του. Από την πλευρά του ο υφυπουργός Μεταφορών του Βιετνάμ Παμ Κόι Τιου δήλωσε: «Δεν έχουμε καθορίσει τι συνέβη στο αεροσκάφος, όμως μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι χάθηκε από τα ραντάρ ένα λεπτό πριν εισέλθει στην περιοχή ελέγχου της πόλης Χο Τσι Μινχ».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.