, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η αλλεργία του σπέρματος…

thumbnail (3)Είναι σπάνια αλλά συμβαίνει.  Η αλλεργία στο σπέρμα του ερωτικού συντρόφου πέρα από τα προβλήματα στο σεξ μπορεί να  απειλήσει και τη ζωή.
Όπως σε κάθε αλλεργία έτσι και σ αυτήν την περίπτωση ο οργανισμός της γυναίκας εκλαμβάνει το σπέρμα του συντρόφου  της ως αλλεργιογόνο και σχηματίζει IgE  αντισώματα, προκαλώντας διάφορες  δυσάρεστες καταστάσεις.
Τα συμπτώματα εμφανίζονται αμέσως μετά την σεξουαλική επαφή και όπως σε όλες τις αλλεργίες μπορεί να είναι ήπια αλλά μπορεί να απειλήσουν και την ζωή της γυναίκας.
Γι αυτό εάν μετά το σεξ νιώσετε ερεθισμό στα γεννητικά σας όργανα, κνησμό, οίδημα , κάψιμο, ή σε πιο σοβαρές περιπτώσεις εξανθήματα σε όλο το σώμα, καταρροή, πρόκληση άσθματος θα πρέπει οπωσδήποτε να απευθυνθείτε σε αλλεργιολόγο, ο οποίος προκειμένου να κάνει τη διάγνωση αφού πάρει το ιστορικό σας θα διενεργήσει και αλλεργικές δοκιμασίες με το σπέρμα του ερωτικού σας συντρόφου.
Ένα απλό τεστ που θα σας επιτρέψει να καταλάβετε εάν αντιμετωπίζετε το πρόβλημα αυτό είναι η χρήση προφυλακτικού. Εάν μετά το σεξ εμφανιστεί κάποιο από τα παραπάνω προβλήματα την επόμενη φορά φορέστε προφυλακτικό. Εάν όλα πάνε καλά τότε σίγουρα έχετε αλλεργία στο σπέρμα του συντρόφου σας. boro.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.