, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Έχεις (ήπια) κατάθλιψη; Μικρά κόλπα για να φτιάξει η διάθεσή σου!

katathlici 55
1. Άσκηση – όσο περισσότερο κινείσαι τόσο περισσότερο το σώμα σου παράγει σεροτονίνη που συνεισφέρει στην ευτυχία. Πήγαινε στο γυμναστήριο, κάνε ποδηλασία, τρέξε, κάνε γιόγκα!
2. Βρες χόμπι – μην κάθεσαι σπίτι σου ή ακόμα χειρότερα στο κρεβάτι και μηρυκάζεις αρνητικές σκέψεις. Πήγαινε να δεις μια έκθεση ή μια ταινία στο σινεμά, ασχολήσου με τη φωτογραφία.. η λίστα είναι ατελείωτη.
3. Ανακάλυψε ένα μεγάλο σκοπό στη ζωή σου – έναν τέτοιο σκοπό που να σου επιτρέπει να δρας αλτρουιστικά και να βοηθάς με τον δικό σου τρόπο άλλους. Αυτό θα σου αλλάξει τη διάθεση.
4. Άλλαξε τη διατροφή σου – Εμπλούτισε τη δίαιτα σου με ωμέγα-3 ωμέγα-6 και ωμέγα-9 λιπαρά οξέα, τα οποία θα τα βρεις στους σολομούς, τις σαρδέλες, τα καρύδια και τον λιναρόσπορο.
5. Μην απομονώνεσαι – Πάρε τηλέφωνο φίλους και μίλησε μαζί τους. Βρες ανθρώπους που έχουν θετική ενέργεια και άφησέ τους να σου τη μεταδώσουν. Η χαρά είναι ένα συνεχόμενο κανάλι.. επέτρεψε στον εαυτό σου να γίνει μέρος αυτού.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.