, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κεδίκογλου: Εντός ημερών τα εισοδηματικά κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα

Στην κατανομή του κοινωνικού μερίσματος ύψους 500 εκατ. Ευρώ που προέρχεται από το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 αναφέρθηκε ο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ το βράδυ της Τρίτης. Ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε ότι εντός των επόμενων ημερών θα προσδιοριστούν τα εισοδηματικά κριτήρια με βάση τα οποία θα γίνει η κατανομή του.
Ο κ. Κεδίκογλου παραδέχτηκε πως στην «παρούσα φάση ανόρθωσης της οικονομίας» το άπαξ μέρισμα είναι «αυτό που μπορούμε να δώσουμε», ενώ τόνισε ότι τα στοιχεία που πιστοποιούν την ανάκαμψη γίνονται δεκτά πλέον ακόμα και από την τρόικα.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να υπογράψει νέο Μνημόνιο, και επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ, για την «μικρόψυχη» στάση της απέναντι σε μία «προσπάθεια που φέρνει αποτελέσματα».
«Δεν έχει συμβεί τίποτα από τα καταστροφολογικά που προέβλεπε η αντιπολίτευση. Αναρωτιέμαι, ο Τσίπρας δεν έχει βαρεθεί να διαψεύδεται», σχολίασε ο κ. Κεδίκογλου.
Παράλληλα τόνισε ότι πλέον στόχοι της Αθήνας είναι η πιστοποίηση του πρωτογενούς πλεονάσματος από τη Eurostat και η ελάφρυνση του δημόσιου χρέους, κατά τη συμφωνία του Νοεμβρίου 2012.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.