, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σαμαράς: Βάλαμε τις βάσεις για να κτίσουμε τη Νέα Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

antonis-samaras 55
«Η προσπάθεια συνεχίζεται θα γίνουμε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα. Μία νέα Ελλάδα», τόνισε μιλώντας από το ΥΠΟΙΚ, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά την πολύαναμενόμενη συμφωνία με τους δανειστές σε όλα τα ανοικτά ζητήματα. Ο Πρωθυπουργός παρουσίασε σειρά μέτρων «ανακούφισης» των ασθενέστερων οικονομικά καθώς και το πώς θα κατανεμηθεί το πρωτογενές πλεόνασμα που πέτυχε η χώρα μας.
Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα λέγοντας: «Ολοκληρώνονται με επιτυχία οι διαπραγματεύσεις. Αυτή η κυβέρνηση ενωμένη έβγαλε τη χώρα από τη κρίση . Αποτρέψαμε την έξοδο της χώρας από το ευρώ. Πετύχαμε πρωτογενές πλεόνασμα πιο νωρίς από το πρόγραμμα. Όταν άλλοι αμφισβητούσαν τα αποτελέσματα.»
«Πάνω από 500 εκ. θα δοθούν αμέσως σε 1 εκατ. Ελλήνων με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, δηλαδή στους φτωχότερους, σε αυτούς που αδικήθηκαν περισσότερο που το έχουν περισσότερο ανάγκη και βεβαίως στους ένστολους, με μηνιαίο μισθό κάτω από 1.500 ευρώ, όπως ακριβώς είχαμε υποσχεθεί», τόνισε.
Ο πρωθυπουργούς προανήγγειλε, επίσης μέτρα που αφορούν στους αστέγους, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Προβλέπουμε έκτακτη ενίσχυση 20 εκατ. ευρώ. στις υπηρεσίες που τους προσφέρουν, στέγαση, φαγητό κτλ.».
Επίσης το 2014 προβλέπεται μείωση ασφαλιστικών εισφορών και από την πλευρά των εργοδοτών και το εργαζομένων. Μέτρο το οποίο θα ανακουφίσει τις επιχειρήσεις και ιδιαίτερα τις μικρομεσαίες.
Ο πρωθυπουργούς προανήγγειλε, επίσης μέτρα που αφορούν στους αστέγους, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Προβλέπουμε έκτακτη ενίσχυση 20 εκατ. ευρώ. στις υπηρεσίες που τους προσφέρουν, στέγαση, φαγητό κτλ.».
Επίσης το 2014 προβλέπεται μείωση ασφαλιστικών εισφορών και από την πλευρά των εργοδοτών και το εργαζομένων. Μέτρο το οποίο θα ανακουφίσει τις επιχειρήσεις και ιδιαίτερα τις μικρομεσαίες».
Ο Αντώνης Σαμαράς διέψευσε επίσης τα σενάρια για νέα μέτρα τονίζοντας:
«Δεν θα υπάρχουν νέα μέτρα λιτότητας. Έτσι προκύπτει ανακούφιση για τους Έλληνες πολίτες. Ένα μέρος του πρωτογενούς πλεονάσματος θα δοθεί για την αποπληρωμή του χρέους κατά τα συμφωνημένα. Η συμφωνία προβλέπει διαρθρωτικές αλλαγές που μειώνουν τις τιμές, αυξάνουν την ανταγωνιστικότητα, όπως ήδη έχει γίνει σε άλλες χώρες».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.