, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Υπερψηφίστηκε ο νέος μεταναστευτικός κώδικας

vouli-samaras
Με τη στήριξη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και με τον ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίζει αρκετά άρθρα και να δηλώνει «παρών» στα υπόλοιπα, υπερψηφίστηκαν στην Ολομέλεια της Βουλής όλες οι νέες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τον μεταναστευτικό κώδικα.
Εν τω μεταξύ, με την οριστική απόσυρσή της έληξε (προς το παρόν) το ατελείωτο πήγαιν’ έλα της τροπολογίας για την απέλαση μεταναστών σε περίπτωση ψευδούς καταγγελίας.
Μετά τις απανωτές καταθέσεις, αποσύρσεις και επανακαταθέσεις της τροπολογίας, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος την απέσυρε εξ ονόματος της κυβέρνησης μετά από διαβουλεύσεις μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων.
Επαναφέροντας την τροπολογία την Πέμπτη ο υπουργός Εσωτερικών Γ.Μιχελάκης δήλωσε: «Δεν αποδέχομαι την απόσυρση και θεωρώ ότι πρέπει να μείνει. Όταν δίνεται μια μάχη στα σύνορα και στα νησιά και τις πόλεις δίνεται μάχη για την προάσπιση των συνόρων».
Πρόσθεσε ότι πρέπει να προστατευθούν οι λιμενικοί και οι συνοριοφύλακες, καθώς και ότι οι «δουλέμποροι έχουν δασκαλέψει τους μετανάστες» να κάνουν καταγγελίες για ρατσιστική βία.
«Η πολιτεία θα πρέπει να λειτουργεί» είπε και πρόσθεσε: «Κάποιοι έχουν πρόβλημα όταν βλέπουν στολή. Να βάλουμε τάξη. Τάξη στα σύνορά μας και τις πόλεις μας» κατέληξε ο Γ. Μιχελάκης.
Η απόφαση για απόσυρση της τροπολογίας ελήφθη και υπό την πίεση της ονομαστικής ψηφοφορίας που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.