, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Έξι γυναίκες – παντρεμένες κι ελεύθερες- εξηγούν γιατί προτιμούν τον αυνανισμό…

220448Γυναίκες εξομολογούνται: «Μου αρέσει ο αυνανισμός»
Aπό την έρευνα του γαλλικού περιοδικού F Magazine και την ψυχολόγο Σουζάν Ορέρ. 
Η μεγάλη πλειοψηφία απ’ τις γυναίκες πού πήραν μέρος σ’ αυτή την έρευνα (80%) αυνανίζονται με ευχαρίστηση, αν και μερικές ανακάλυψαν αργά αυτή τη σεξουαλική πρακτική. «Το γνώρισα ατά 31 μετά από συμβουλή ενός γιατρού. Μού δίνει μια σωματική ικα­νοποίηση πού δεν την υποψιαζόμουνα»
Κι όμως, το 11% απ’ τις γυναίκες πού αυνανίζονται νιώθουν ένοχες, ένοχες εξαιτίας των απαγορεύσεων πού «κουβαλάνε» απ’ τά παιδικά τους χρόνια, ένοχες επειδή νομίζουν πώς «κλέ­βουν» κάτι από τον σύντροφό τους.
Μήπως όμως νιώθουν ένοχες επειδή «βρήκαν» μια ηδονή πού δεν τολμούν ακόμα να διεκδικήσουν ανοιχτά;
Ο αυνανισμός επιτρέπει στις γυναίκες να ανακαλύψουν το σώ­μα τους, να μάθουν να ικανοποιούνται, πράγμα πού τις κάνει νά κατανοούν καλύτερα τη σεξουαλική τους ζωή. Σεξουαλική ζωή πού ξεφεύγει από τήν εξίσωση: σεξουαλικότητα = ετερόφιλες σχέσεις = αναπαραγωγή.
Ο αυνανισμός είναι μια σίγουρη πηγή απόλαυσης αφού 90% από τις γυναίκες πού αυνανίζονται φτάνουν σε οργασμό και 89% απ’ αυτές φτάνουν σε οργασμό άν τις χαϊδεύει ο σύντροφός τους.
Άν οι γυναίκες μπορούν να ηδονίζονται χαϊδεύοντας τον εαυ­τό τους ή αφήνοντας τον σύντροφό τους να τις χαϊδέψει, αυτό αρκεί για να αποδείξει πώς είναι ικανές να ικανοποιούνται.
Οι «διαταραχές» τους (δηλαδή ανικανότητα να ικανοποιηθούν μόνο με τη συνουσία) προέρχονται μάλλον απ’ τόν τρόπο με τον οποίο «κανονίστηκε» στην κοινωνία μας η δική τους σεξουαλικό­τητα. Οι γυναίκες τό κατάλαβαν αυτό, γιατί ακόμα κι αυτές πού ζουν τον αυνανισμό σαν τη λιγότερο κακή λύση ή σαν υποκατάστατο των ευτυχισμένων σεξουαλικών επαφών, αρχίζουν νά θεωρούν τόν αυνανισμό σάν ολοκληρωμένη σεξουαλική πράξη. Σεξουαλική πράξη πού τούς δίνει ηδονή και αυτονομία.
Σοφία 31 ετών, παντρεμένη 
«Ο αυνανισμός είναι πολύ σημαντικός για τη σεξουαλικότητα. Δυστυχώς όμως τον έχουν κάνει αντικείμενο ντροπής. Για πολύ καιρό ένιωθα ανώμαλη καί τώρα ακόμα, νιώθω κάποια συστολή. Χρησιμοποίησα τον αυνανισμό αφού για πολύ καιρό τον αντι­μετώπιζα σαν ταμπού. Ακόμη και τώρα πού είμαι πιό απελευθερω­μένη από τις ανόητες προκαταλήψεις μου, τό κάνω μόνο όταν εί­μαι μακριά από τον σύντροφό μου. Ξέρω πώς αν χρειαστεί να χω­ρίσουμε (κι αυτό τό σκέφτομαι έντονα) θα αυνανίζομαι από ανά­γκη. Ακόμη κι αν το θεωρώ “υποκατάστατο”».Συνολικά υπάρχει μια εξέλιξη σε σχέση με τον γυναικείο αυ­νανισμό. Οι γυναίκες τολμούν να τον ομολογήσουν. Όταν η συζή­τηση στρέφεται σ’ αυτό το θέμα, εγώ μιλάω κανονικά γι’ αυτό κι έχω δει άλλες γυναίκες να χαλαρώνουν ακούγοντας μια γυναίκα νά λέει “αυτοϊκανοποιούμαι”.Ο αυνανισμός είναι η πρώτη σεξουαλική πράξη. Είναι μια πρά­ξη καθαρά ενστικτώδης.
Μαρία 34 ετών, παντρεμένη
«Ξαναβρήκα τον αυνανισμό με τον τωρινό μου φίλο. Πριν, το έκανα αλλά με τόσες ενοχές πού είχα γίνει νευρωτική. Πρέπει να πω πώς γεννήθηκα και μεγάλωσα σε καθολικό περιβάλλον . Ο σύ­ντροφός μου μού μίλησε γι’ αυτό, πριν καν συνάψουμε σχέσεις. Τώρα το χρησιμοποιώ όταν είμαι μακριά από εκείνον, είμαστε χω­ριστά όλη τη βδομάδα, αλλά οι νευρώσεις μου έχουν εξαφανι­στεί».
Κατερίνα 40 ετών, ελεύθερη συμβίωση
«Ο αυνανισμός είναι πολύ σημαντικός για μένα, αποτελεί ανα­πόσπαστο τμήμα της σεξουαλικότητάς μου, μέσα απ’ αυτόν ανα­κάλυψα τόν οργασμό. Δέν βλέπω λοιπόν γιατί να τον απαρνηθώ. Συχνά χαϊδεύομαι μέσα στο μπάνιο, από ευχαρίστηση ή, όταν εί­μαι μόνη μου, για να χορτάσω τη σεξουαλική μου πείνα. Δεν έχω καμιά τύψη και καμιά ντροπή. Είναι μια φυσιολογική πράξη. Στις σεξουαλικές επαφές ο αυνανισμός με ερεθίζει, μού είναι το ίδιο απαραίτητος με τη διείσδυση για να ικανοποιηθώ αλλά δε μού αρ­κεί για να φτάσω στον οργασμό. Η διείσδυση κι ο ερωτισμός μέσα στον κόλπο μού είναι εξίσου απαραίτητα για να ικανοποιηθώ». «Ο αυνανισμός είναι για μένα μια σωματική δραστηριότητα πού καταλήγει στην ηδονή, όπως πολλές άλλες. Η ηδονή τού φα­γητού, ενός καλού περίπατου, ενός ευχάριστου ντούς. Όλα αυτά είναι τμήματα της “επικουρικής” μου ηδονής. Γιατί νά τά αρνηθώ;
Ιωάννα 28 ετών ετών, ελεύθερη συμβίωση
«Ο αυνανισμός βοηθάει να μάθεις το σώμα σου, να γνωρίσεις τις ευαισθησίες σου. Μπορεί να χρησιμέψει για να καλύψει τα κε­νά των σεξουαλικών επαφών. Για όλους αυτούς τούς λόγους τον θεωρώ αναγκαίο».
Μαρίνα 24 ετών, ανύπαντρη
«Ο αυνανισμός είναι μια μοναχική απόλαυση βέβαια, αλλά εί­ναι σημαντικό να αγγίζεις τον εαυτό σου. Μετά τον αποδέχεσαι καλύτερα».
Τζούλη 33 ετών, παντρεμένη, παιδιά
«Ο αυνανισμός αποτελεί τη συγκεκριμενοποίηση των σχέσεων που έχουμε με το σώμα μας. Το αγαπάμε ή δεν το αγαπάμε. Άν το αγαπάμε, ο αυνανισμός είναι αυτονόητος. Κι αν το αγαπάμε, αγα­πάμε επίσης και τούς άλλους, το σώμα των άλλων. Πώς να γνωρί­σεις τον αισθησιασμό σου, τα ευαίσθητα σημεία σου, τα χάδια πού σού αρέσουν, άν δεν αυνανιστείς; Πώς να τα υποδείξεις στον σύντροφό σου αν δεν τα ξέρεις εσύ η ίδια;
Λυπάμαι πού γιά τούς νέους συχνά συνοδεύεται μέ ενοχές (εξαιτίας τών γονιών) αλλά οι ενήλικες θάπρεπε νά μιλάνε γι’ αυ­τό φυσιολογικά καί νά λένε πόσο απαραίτητο είναι, πόσο προετοι­μάζει τή γυναίκα γιά τήν ηδονή. Εγώ, μέσα από τόν αυνανισμό γνώρισα τήν ηδονή, αλλά μόνο αφού μπόρεσα, ενήλικη πιά, να απαλλαγώ από τίς ενοχές μου».
boro.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.