, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Απειλούν με νέες απεργίες οι φαρμακοποιοί

farmakiaΈτοιμοι να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις εμφανίζονται οι φαρμακοποιοί, αν στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή, θίγεται το καθεστώς λειτουργίας των φαρμακείων.
«Οι φαρμακοποιοί είναι έτοιμοι για απεργιακές κινητοποιήσεις εφόσον το νομοσχέδιο Χατζηδάκη που περιλαμβάνει τη συμφωνία κυβέρνησης και τρόικας κρύβει παγίδες ή θίγει το νομικό πλαίσιο λειτουργίας των φαρμακείων» δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), Κυριάκος Θεοδοσιάδης, αμέσως μετά το πέρας της έκτακτης γενικής συνέλευσης.
Σε έκτακτη γενική συνέλευση, η οποία διήρκεσε πάνω από 6 ώρες, αποφασίστηκε πως αν στο νομοσχέδιο που θα έρθει την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή, θίγεται το καθεστώς λειτουργίας των φαρμακείων, θα υπάρξει άμεση και δυναμική απάντηση με απεργιακές κινητοποιήσεις.
Μάλιστα, την ημέρα ψήφισης, φαρμακοποιοί από όλη την Ελλάδα θα συγκεντρωθούν έξω από τη Βουλή και μία επιτροπή θα επιδιώξει να μπει στο κοινοβούλιο για να καταθέσει ψηφίσματα και να συναντηθεί με βουλευτές.
Οι κρίσιμες αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν την Τετάρτη, οπότε αναμένεται να κατατεθεί το νομοσχέδιο, στο πλαίσιο συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.
Οι φαρμακοποιοί είναι αποφασισμένοι να προασπίσουν τα συμφέροντα του κλάδου τους. Μερίδα μάλιστα αυτών προειδοποιεί τους βουλευτές ότι τα 11.000 φαρμακεία της χώρας θα μετατραπούν σε 11.000 εκλογικά τμήματα κατά του οποιουδήποτε ψηφίσει άρθρο ή άρθρα του νόμου που θα περιλαμβάνουν αλλαγές βασισμένες στην έκθεση του ΟΟΣΑ.
Όπως υποστηρίζουν, σε αυτή την περίπτωση θα βγάλουν φυλλάδια και αφίσες στην εκλογική περιφέρεια των βουλευτών με σκοπό τη μη επανεκλογή τους.
news247.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.