, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Περιοδεία Τζιτζικώστα στην Ημαθία…

 
tzitzi
Περιοδεία στην Ημαθία πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» Απόστολος Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη, στελέχη και υποψηφίους της «Αλληλεγγύης». Η επίσκεψη ξεκίνησε από την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου όπου ο Ηγούμενος της Μονής αναφέρθηκε στην ιστορία της και παρουσίασε στον Περιφερειάρχη το σχέδιο αναστήλωσης της, για το οποίο έχει ήδη υποβληθεί σχετική μελέτη στο Υπουργείο Πολιτισμού. Ακολούθησε η επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, όπου ο κ. Τζιτζικώστας, ενημερώθηκε από την προϊσταμένη της ΙΖ Εφορίας Αρχαιοτήτων κα. Κοτταρίδη για το μεγάλο έργο της αναστύλωσης του βασιλικού ανακτόρου και την κατασκευή του Μουσείου της Βεργίνας, έργα τα οποία χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ στην Κεντρική Μακεδονία και εξελίσσονται με γοργούς ρυθμούς.
Ως πρώτη προτεραιότητα την ενίσχυση των κοινωνικών δομών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, έθεσε ο κ. Τζιτζικώστας στην συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο και τα στελέχη της «Πρωτοβουλίας για το Παιδί» στην Βεργίνα, όπου και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της δομής. Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε πως για την «Αλληλεγγύη» τα ζητήματα κοινωνικού περιεχομένου αποτελούν βασική προτεραιότητα και πως πρωταρχικός στόχος είναι να στηριχθούν ανάλογες δομές σαν αυτή της «Πρωτοβουλίας για το παιδί» σε όλες τις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, αξιοποιώντας τους πόρους του νέου ΕΣΠΑ από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
Η περιοδεία συνεχίστηκε στο Νοσοκομείο Βέροιας, όπου ο κ. Τζιτζικώστας ενημερώθηκε για το έργο επέκτασής του από την διοικήτρια του νοσοκομείου κα Μούρτζιου, καθώς και στο εργοτάξιο του οδικού άξονα Πατρίδα – Νάουσα, όπου ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε τις εργασίες της ολοκλήρωσης του, που κινούνται με γοργούς ρυθμούς, από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας . Στη συνέχεια έγινε συνάντηση με πολιτιστικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς φορείς της Ημαθίας, όπου παρουσιάστηκαν ζητήματα που απασχολούν τους θεσμικούς φορείς. Κατά την τοποθέτησή του, ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στο σχεδιασμό της «Αλληλεγγύης» για την Κεντρική Μακεδονία για τα επόμενα πέντε χρόνια, ο οποίος όπως ανέφερε «γίνεται στη βάση μιας ενιαίας Περιφέρειας, όπου στόχος είναι να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει η κάθε περιοχή. Μια λογική απόλυτα εναρμονισμένη με αυτή της Ευρώπης των Περιφερειών».
Η περιοδεία του Περιφερειάρχη στην Ημαθία ολοκληρώθηκε με συνάντηση με εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου με την ¨Πρωτοβουλία Αγροτών» στην περιοχή της Κουλούρας όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε το θέμα της καθυστέρησης καταβολής των αποζημιώσεων των αγροτών που επλήγησαν από θεομηνίες, καθώς και ζητήματα που αντιμετωπίζουν με τις μη καταβολές των επιδομάτων από τον ΕΛΓΑ εξαιτίας μικρών οφειλών από την πλευρά των Αγροτών. Τόσο ο κ. Τζιτζικώστας, όσο και ο κ. Καλαϊτζίδης στάθηκαν αλληλέγγυοι στα αγροτικά ζητήματα, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου για το γάλα, αλλά και την αλλαγή του φορολογικού νόμου που πλήττει τα εισοδήματα των αγροτών της χώρας.
«Συνεχίζουμε το διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες με στόχο να συνδιαμορφώσουμε την πρόταση της «Αλληλεγγύης» για την Κεντρική Μακεδονία. Η αγροτική οικονομία, οι Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και η ενίσχυση των κοινωνικών δομών αποτελούν βασικούς πυλώνες του προγράμματός μας, στους οποίους στοχεύουμε να διοχετεύσουμε πόρους του νέου ΕΣΠΑ. Θέλουμε με στοχευμένες δράσεις η οικονομία μας να γίνει πιο ανταγωνιστική και να υποστηρίξουμε ουσιαστικά δομές που ενισχύουν την κοινωνική πρόνοια», τόνισε μετά το τέλος της επίσκεψης ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.
Από την πλευρά του ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας. Καλαϊτζίδης έκανε την εξής δήλωση: «Σήμερα και για μια ακόμη φορά ο Απόστολος Τζιτζικώστας, εδώ στον τόπο μας, απέδειξε ότι είναι άξιος τιμονιέρης της Περιφέρειας μας. Οι γνώσεις, η εμπειρία, η κατάρτιση του, σε συνδυασμό με την όρεξη του για δουλειά και προσφορά, είναι φανερό ότι γίνονται αποδεκτά από όλους τους Ημαθιώτες. Εμείς στην «Αλληλεγγύη» δεν χρησιμοποιούμε ξύλινες γλώσσες, ούτε και έχουμε ανάγκη από καρέκλες. Με όραμα και διάθεση για δουλειά, τόσο εγώ, όσοι και οι συνυποψήφιοι μου περιφερειακοί σύμβουλοι, απορρίπτουμε λογικές του χθες και παλαιοκομματικές πρακτικές. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φορείς και τους πολίτες του δήμου της Βέροιας για την συμπαράσταση και την συμπαράταξη τους στον αγώνα που δίνουμε».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.