, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Πρωταθλήτρια» η Ελλάδα στις ασφαλιστικές εισφορές

isf
Μπορεί ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, να ανακοίνωσε μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές για εργοδότες και εργαζομένους, ωστόσο η χώρα μας διατηρεί ακόμα τους υψηλότερους συντελεστές μεταξύ των μελών του ΟΟΣΑ.
Το καλοκαίρι οι εργοδοτικές εισφορές θα μειωθούν κατά 2,9 ποσοστιαίες μονάδες, μετά από το «ψαλίδι» κατά 1,1 που είχε γίνει το Νοέμβριο του 2012. Ετσι, θα διαμορφωθούν στο 24,56% από 28,56% που ήταν πριν από την πρώτη μείωση.
Παρόλα αυτά όμως, η Ελλάδα παραμένει στην πρώτη δεκάδα- στην ένατη θέση- της κατάταξης με τους υψηλότερους συντελεστές στον ΟΟΣΑ, όπως αναφέρει η «Καθημερινή». Οι συντελεστές όμως δεν είναι το μοναδικό ζήτημα στο οποίο διαφοροποιείται η χώρα μας στον τομέα αυτό.
Για παράδειγμα, στην Ελλάδα δεν διαφοροποιούνται οι συντελεστές υπολογισμού των εισφορών σε συνάρτηση με το ύψος των ετήσιων αποδοχών, κάτι που εφαρμόζουν ανεπτυγμένες οικονομίες, όπως η Γερμανία, η Γαλλία, οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία, υιοθετώντας χαμηλότερο συντελεστή για τους εργαζομένους με υψηλές αποδοχές, προκειμένου να περιορίσουν το κίνητρο απόκρυψης εισοδήματος.
Πηγή: paraskhnio.gr
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.